Tüntetünk

Jövö szombaton eksön lesz. 

Szélsöjobbos felvonulást jelentettek be a belvárosba, a rendörség persze az állítólag kevés mozgósítható kapacitásra hivatkozva betiltotta, ami így valószínüleg ahhoz fog vezetni, hogy az ügy az utolsó pillanatban bíróság elé kerül, ahol a majmok mégiscsak engedélyt kapnak Hamburgban felvonulni. Ebböl kiindulva már hetek óta szervezödik a városban egy polgári ellendemonstráció, ami azt hivatott megakadályozni, hogy a szélsöjobb akár csak egyetlen lépést is meg tudjon tenni. Vonuljanak ott, ahol ezt elnézik nekik, erre a célra Hamburg kifejezetten alkalmatlan. 

Különben sem értem, melyik szélsöjobbos annyira hülye, hogy pont ide szervez náci felvonulást? Hanza város, a történelem során mindig is tele volt külföldiekkel, ide költözöttekkel, akik itt senkit nem zavarnak, akikkel békében lehet élni és akiket a lakosság elfogad. Igen, a menekülteket is. Ahhoz, hogy pont itt akarjon bármelyik náci is felvonulgatni, súlyosan hülyének kell lenni, arról nem is beszélve, hogy nem tanulnak a saját hibáikból, mivel tavaly vagy tavaly elött már felállt a város egyszer ellenük és egy centimétert sem tudtak menetelni, mert a lakosság nem hagyta. Hát most úgy tünik, megpróbáljuk újra. Mert visszatarthatatlanul itt van höböröghetnékjük.

Summa summarum: nincs mit tenni, szombaton megyek és (remélhetöleg még pár ezer helyivel együtt) elállom a nácik útját, hogy ne tudjanak vonulni. Mert ez itt nem a te szobád, szélsöjobbnak ebben a városban helye nincs.

Szüléselőkészítő kurzus

Benyaltam valami jó kis megfázást, ami abban nyilvánul meg, hogy tele a fejem takonnyal, de annyira, hogy hajnali 4 óta olvasgatok, mert ne...