Már megint...

...sikerült alulmúlni magam, hülye, nagyon hülye ötlet volt a hegy túloldalán lévő Kauflandba menni bevásárolni, ahol egyébként soha nem szoktam, nem is tudom, hogy jutott eszembe. Megint lefotóztak. Teljes nyugalommal gurultam 60-65-tel le a hegyről, amikor egy egyáltalán nem traffipaxnak látszó, hengeres, eddig dizájn-hirdetőtáblának hitt szürke izé pirosan rám kacsintott. Hát mit mondjak? Meglepődtem. Baromi boldog vagyok tőle, de így jár, aki nem tanul a hibájából, most megint az orromra fognak koppintani. Utána néztem a büntetési táblázatnak és megállapítottam, hogy a jogsit "csak" 31-40 km/h-s sebességtúllépéstől vonják be 1 hónapra + 160 EUR bírság + 1 büntetőpont, ennek van több variációja: 2 büntetőpont, 3 büntetőpont, 1 hónapos jogsibevonás (ezt O. barátunk próbálta már), 2 hónapos jogsibevonás, 3 hónapos jogsibevonás, a legdurvább a 70 km/h vagy annál nagyobb sebességtúllépés, ahhoz jár 4 büntetőpont, 3 hónap jogsibevonás és 680 EUR bírság.
Hazafelé jövet azért visszamentem a tett színhelyére megnézni, hogy mennyi volt a megengedett sebesség, mert ha nem a szokásos 50, hanem például 30, akkor mindjárt nem 15 km/h-s sebességtúllépésnél tartok, hanem 35-nél, amiért már 160 EUR-s bünti, 3 büntetőpont és 1 hónap jogsibevonás jár. Szerencsére nem találtam semmilyen korlátozó táblát, úgyhogy csak 10-15-tel léptem túl a megengedettet, így nem fog bántódásom esni.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...