Hosszas eszmefuttatás a semmiről

Ezzel a júliusban északra repüléssel van ám egy nagy gond: nem lesz még meg a személyigazolványom (jobban mondva útlevelem). Mivel júni közepétől számított egy hónapon belül küldik meg Budapestről Ravazdra a becses okmányt, sok jóindulattal is július végére várhatom a cucc Baden-Württembergbe való postai megérkezését - ha ugyan a kedves postások ki nem lopják a borítékból, mint egyszer. (Pedig egyszer nagyon kilopták... Ezen a ponton komolyan elgondolkodtam, hogy újabb Magyar-Posta-Zrt.-Lejárató-Kampányba fogok és megosztom az itt egybegyűlt nagyérdemű világpolgárokkal a fogamzásgátló receptjeim furmányos postai ellopásának és létezésem letagadásának történetét. Mivel ez az a téma - több másik mellett - amin még mindig habzó szájjal fel tudom magam húzni, ettől a mókától megkíméllek benneteket, legyen elég annyi, hogy a Magyar Posta Zrt-be vetett bizalmam úgy ahogy van, nem létezik.) A júliusi repülést illetően (trotzdem) annyira nem érzek veszteséget, mert (és erre több magyarázatom is van):

1. Ez repülővel nem olcsó mulatság és tekintve, hogy a július a (még nem létező) lakásom berendezésével és a még részben meglévő pénzem szétszórásával fog telni, minden centre szükségem van. Mivel egy odavisszarepülés szerencsés esetben is annyiba kerül, mint egy ruhásszekrény, vagy egy (általam már kinézett) franciaágy-vázszerkezet, vagy egy abba való nagy matrac, inkább meggondoltam édesanyám, mégsem most, a nagy "ínségek" közepette kéne repülni.

2. Tekintve az út hosszát Zsoltival eleve nem megérős nekivágni, mert a benzinköltség magasabbra rúgna, mintha repülnék, de ugye repülni meg nem fogok, mert a szekrény / franciaágy / matrac fontosabb. (Na jó nem fontosabb, de a hosszú távú életben maradásom / kényelmem érdekében per pillanat többet nyom a latba.)

3. Botrányos módon nem lehet csak úgy minden nap innen oda repülni, de ha mégis találok passzoló péntek-vasárnap vagy péntek-hétfő járatot (igen, már minden lehetséges oldalon utána néztem), az úgy indul, hogy vagy ki kell vennem egy szabadnapot, vagy el kell kéredzkednem a munkából előbb, amit nem szívesen teszek meg mindjárt az első hónapban, hiába van a próbaidő alatt havi 2 szabadnap-lehetőségem. 

4. A Stuttgartba menéshez szükségem lesz szerencsétlen Andira is, mert nem hagynám Zsoltit a reptéren.

5. Ha sem a repülő, sem az autó nem jön szóba, megnéztem hát a www.bahn.de-n, hogy s mint megy Indiából mezítláb Gandhi a mezei sváb vonattal A-ból B-be. Levontam a következtetéseket: még a repülésnél is drágábban.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...