Péntek reggel rulez

Ma reggel a következö jelenet játszódott le: elöször mérges voltam, majd a dühöt elnyomta a röhögés.

Többször kértem már P-t, hogy ha nálam alszunk és reggel zuhanyozni megy, légyszilégyszi vegye fel a papucsát, mert amikor csurom vizesen kijön a zuhanyzóból és nincs rajta papucs, összevizezi a folyosón a padlót, ami alapjában véve még nem annyira rossz (bár ha nem nagyon muszáj, ezt is ki lehetne kerülni), de mivel a fürdöszoba közvetlenül a lakás bejárati ajtaja mellett van, a folyosón a kövezet nem annyira tiszta, mint egyéb helyeken, amit ha bevizez és mezítláb (vagy utána már bárhogyan) belelép, azzal széthordja az utcai koszt az egész lakásban. Nem szeretem és kész, kiver a víz a gondolatától is. Többször megbeszéltük tehát, hogy ez nem jó.

Ma reggel, amikor kikecmergett az ágyból, természetesen nem volt rajta papucs, a szemem sarkából láttam is, de úgy voltam vele, hogy péntek reggel van, én ezen nem vagyok hajlandó vitatkozni, nem teszem szóvá a dolgot, akármennyi vizet pancsol is ki a folyosóra. Kerültem-fordultam, teát föztem magunknak, megkentem két szelet kenyekeret reggelire, közben ö végzett a tusolással és (természetesen) mezítláb kihuppogott a fürdöszobából. Nem tudtam megállni, hogy lopva, csak egy tized másodpercre ne nézzek le a földre, ahol épp tapicskolt… látni akartam, na, a katasztrófa helyszínét. P. természetesen elkapta a pillantásomat, majd kapcsolt, hogy huppsz, hibát követett el, majd hogy mentse, ami még menthetö (mivel szegény nem tudta, hogy én már magamban elkönyveltem, hogy békésen türöm, hogy széthordja a koszt a lakásban), szóval hogy mentse, ami még menthetö, fogta a tiszta törölközöjét és (ahh, még leírni is rosszul esik!) ledobta a padlóra és még rá is lépett, hogy így itassa fel a vizet A FÖLDRÖL. Na nekem itt húzták le a rolót, a sokktól nem tudtam megszólalni, de az arcomon pontosan látható volt a "nemhiszemelhogyatisztatörölközövelitatodfelakosztaföldrölazonnalhagydabbamertmegnyúzlak" - gondolatmenet.

Ehhhh… 

Ma megtanultuk hát, hogy a tiszta törölközövel nem törölgetjük a padlót. Akkor sem, ha elötte nagyon összevizeztük, mert a kettö közül ez a sokkal rosszabbik rossz.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...