Utazunk

Izmos hetünk volt az irodában: az egyik kolléganőm felmondott, így négy ember munkáját intéztük hárman, miközben nekem a Magyarországra menésünket is szerveznem kellett. B és G nagyon lazák, halvány fogalmuk sincs róla, hogy mikor melyik céget látogatjuk és attól sem lettem boldogabb, hogy mindent nekem kell elintézni, lebeszélni, ők meg köszönik, ott lesznek. Szavuk nem lehet, mert úgy teleraktam a rendelkezésre álló 2 napunkat, hogy wc-re menni sem lesz idejük. Pénteken mindannyian pattogtunk, mint szar a deszkán, annyi tennivaló volt és olyan kevés idő mindenre. Ott mutatkozott meg, hogy tényleg zúzda van, hogy B személyesen állt neki PDF cégpreziket kinyomtatni és spirálozni, mert látta, hogy nem látszom ki a magam köré gyűjtött papírkupac alól és meg fogom tagadni a munkavégzést, ha megkér rá, hogy állítsak össze infó-füzetkéket a magyar ügyfeleknek. Mivel vele utazom együtt, tegnap este még kaptam tőle egy e-mailt, amin azóta vigyorgok, ha eszembe jut. Hogyaszongya:

"Jó estét Frau Borbely, (Üdvözlöm Herr B)
mivel 815km (nem 814km és nem is 816km) áll előttünk, azaz kb 8 óra utazás a szüneteket, tankolást stb nem számolva és YX-nal este 6-kor már aznap vacsora van megbeszélve, legkésőbb 17:00-17:15 között oda kell érnünk a hotelbe. (Remélem mindenkinek egyértelmű, hogy nem 16:59-kor és nem is 17:16-kor fogunk megérkezni!) Beszéltem ma Herr G-vel is és ő is megerősítette, hogy 17:00-ig megérkezik Bécsből a hotelbe. (Remek, akkor hát nincs más hátra, én is megerősítem, hogy 17:00-17:15 lesz érkezésem ideje.) Indulási időpontnak javasolnám a 8:00-8:15-öt, így a legjobb lenne, ha hétfőn reggel 7:45-kor találkoznánk az irodában. (Nem 7:44-kor, nem is 7:46-kor, hanem pontban 7:45-kor, hogy 8:00 és 8:15 között - egy perccel sem előbb vagy később - el tudjunk indulni.)"  

Jawohl, Herr Hauptbahnhof, minden úgy lesz, ahogy mondja. Kicsit azért ver a víz, hogy mi lesz, ha valamit elfelejtettem. Meg attól is, hogy 3 napig úgy kell tennem, mintha normális lennék.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...