Péntek

Lefutottam az eddigi összes kötelező kört a heubach-i céggel, beszéltünk számokról, bérről, lehetőségekről, képzésről, mindenről, pénteken Zsoltival újra délnek vesszük az irányt, Klaustól már el is kértem magam aznapra a munkából. Hát mit mondjak? Izgulok, mint az állat. Nem ismerek a cégnél senkit, ők sem engem, teljesen legálisan és szabályosan ismerkedünk egymással, semmi protekció vagy bármi. Heh... Kicsit át kell gondolnom, mi mindent lehet ilyenkor egy magamfajta Frau Boohbeliii-től kérdezni, mert ettől azért rendesen bennem van a para, mert kajakra beképzelem, hogy nem fogok tudni megszólalni németül (annak ellenére, hogy 4 hónapja mást se csinálok). Már fut a Gyomorideg 2.0 program. Utána viszont jó lesz, mert bármi történjék is, már regisztráltam Niederstotzingenbe Andihoz, úgyhogy pénteken délután-este vállalkozunk valamit együtt (ami minden esetben - reméljük Nattheimer Spezial - sörrel fog kezdődni), megvitatjuk a közös Magyarországra menést, szombaton meg szépen visszatolom a szekeret Duisburgba.

Miközben telefonon:
O: - Naaa? Und was macht Schwaben? (na, mit csinál a Svábföld? --> ez közkedvelt formula, Andi is kérdezgette az elején, hogy Naaa, was macht dein Leben in Germany? Hát mit csinálna vazz?
- Még semmit, de valószínűleg pénteken odatolom az arcomat.
- Akkor csak reménykedhetek, hogy nem sikerül.
- Nyugi, simán lehet, hogy nem is lesznek szimpik...
- (lemondóan, talán még legyintett is közben) Dehh... biztos azok lesznek, mert a déliek szimpatikus emberek, kicsit olyanok, mint az olaszok.

Wie bitte??? Jól hallottam? Te most tősgyökeres észak-németként magadtól beismerted, hogy a dél-németek szimpatikus emberek, anélkül, hogy bárki is pisztolyt fogott volna a fejedhez??? (Egyébként szerintem a svábok meg az olaszok között nagyon nagy a különbség, de ha mindezt az észak-németekhez viszonyítjuk, akkor tényleg meg lehet őket említeni egy lapon.)
(...)
- mit csinálsz pünkösdkor?
- az már ez a hétvége? Nem tudom, nincs még tervem. Mé'?
- meglátogathatnál itt fenn északon...
Épp levegőt vettem, hogy válaszoljak, hogy jó, mire ő:
- de sajna nem érek rá a hétvégén. Bocsi, csak hangosan gondolkodtam.

Bazzeg. :-)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...