Dilemmázás.

Valamelyik este cseng a telefonom, valami tök ismeretlen szám, bäääh, mondom, ehhez de nagyon nincs kedvem, de sose lehet tudni, azért csak-csak felveszem. Nem valami barátságosan szóltam bele, csak a vezetéknevemmel (Mert minek cifrázzam? Mondom én, engem itt germanizálnak: lassan tudok olyan bunkó lenni, mint egy német...)

- Borbély.
- ööö... Kháátáá... te vagy az???
- (közben megismertem a hangját) héjj O! Ezt a számod nem is ismerem!
- mi volt ez a zaj az előbb? 
- vazzeg, az a zaj volt a rendes nevem!

Más téma: 
Nem akartam ezt még itt megemlíteni, de nem bírom magamba tartani. Ma kaptam egy e-mail visszajelzést Heubach-ból, hogy lehet, hogy kellenék egy ottani sváb cégnek és ha eljutunk odáig, hajlandó lennék-e oda költözni. Vazz. Hát nem mondom, meglepődtem. Csak azoknak, akik nem tudják, hogy hol van ez a térképen: alapvetően Stuttgart és Augsburg között, nem bajor területen, hanem Baden-Württemberg tartományban. (Kis szociolingvisztikai kitérő: itt már a württembergiek és a badeniek mesélnek egymásról hülye sztereotíp vicceket, de mindketten egyetértenek abban, hogy mégis a bajorok a leghülyébbek) A távolságok tehát:
- Stuttgarttól 68km-re
- Augsburgtól 100km-re 
- Passautól kicsit több, mint 300km-re 
- Győrtől durván 700km-re 
- a  német-svájci határtól 200km-re
Heubach Duisburgtól laza 500 km-rel van délebbre, ami nem kevés, de mondjuk eddig sem az egyszerűbb úton mentem, vagy ha lehet ilyet mondani, az egyszerűbb út nem létezik, vagy csak én hordok olyan szemüveget, amivel soha nem látom! Amellett, hogy ettől brutál felment a vérnyomásom, igazából azt kell mondjam, jó lenne kicsit falusiasabb környezetben lakni, nekem ez hiányzik! - közben azért azt is meg kell hagyni, hogy Heubach nem a kicsit falusiasabb irányvonal lenne, hanem - a Ruhr-vidékhez képest - a komplett falura költözés. A dolog egyelőre megrekedt a bácsival való levelezésen, kicsit szaglásszuk egymást, én közben kicsit (nagyon) pánikolok, hogy megint túl sok az izgalom, épp kezdtem megszokni itt, erre elkezdenek nekem ilyen e-maileket írogatni... Mindenesetre vadul mérlegelek, de nyilván a lóvé sem mindegy, meg még ezer más dolog, erről még nem beszéltünk, ez svábéknál amúgy is vékony jég. Hát meglátjuk na.

Azoknak, akik folyton azt kérdezgetik, hogy mikor jöhetnek már meglátogatni: pontosan az ilyenek miatt NEM TUDOM, hogy mikor tudok rendesen vendéget fogadni. Mert fingom halvány lila lövésem sincs, hol tudok kicsit több gyökeret ereszteni, mint most és az mikor lesz és hogyan. Addig meg még légyszi neeee. 
Na. Ééértem? :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...