Ma te vagy a főnök

Mario Barth német humoristának van egy fellépése, ahol azt fejtegeti, hogy a férfiak és a nők teljesen más nyelvet beszélnek, ki is fejlesztett egy Frau-Deutsch, Deutsch-Frau szótárat. Tegnap este sikerült live megélnem, milyen az, amikor tökéletesen elbeszélünk egymás mellett:

G-vel estére volt megbeszélve randi a belvárosban, beültünk egy koktélbárba, elcsócsáltunk fejenként két koktélt, majd 23:00 magasságában eldöntöttük, hogy el kéne indulni haza, G. még viccesen fel is tette a kérdést, hogy hova haza? (Még egy pohár borra...) Hozzám haza, hozzád haza, vagy mindenki oda, ahol lakik. Ezen kacarásztam egy sort, hehe, majd viccesen mondtam neki, hogy pénteken én voltam a főnök, ma te vagy, úgyhogy mondd meg te, hova megyünk, mire ő valami ködöset válaszolt, amiből nekem nem derült ki kristálytisztán, hogy most mi lesz - de biztosan a két mojito is közre játszott, hogy nem vettem a lapot - úgyhogy konstatáltam magamban, hogy oké, ha nincs egyértelmű felvetés, akkor mindketten szépen elmegyünk haza (ő is haza, én is haza), a nép egyértelmű utasításra várt (ami eleve nem esik meg velem gyakran), a diskurzust nem is folytattuk, mert nem tartottam túl királylányosnak, írásbeli meghívóra vártam, sétáltunk még egy fél órát az Alster parton, majd lementünk a Jungfernstieg-nél a metróba, vettünk 2 vonaljegyet, beültünk a szerelvénybe, majd néhány megálló után gyanús lett, hogy HOL VAGYUNK? Kinézek az ablakon: Hauptbahnhof Nord. Azt meg hogyan? Nekem a Hauptbahnhof Süd esik csak útba, én itt még sosem jártam.

- Te G. mondd már, HOL a rákban vagyunk? Ez az U3-as vonal, nem? Én ezt a szakaszt nem ismerem.
- Nem, ez az U2-es.
- Mé????
- Hogyhogy mé?
- Hát de az nem áll meg a Mundsburgnál, ahol lakom!
- Nem hát, hiszen megbeszéltük, hogy hozzám megyünk.
- IGEN??? (Velem biztos nem.) Öööhh... (Na itt már röhögtem magamon... Erre mondják azt, hogy "Subtext" ...az infó el volt rejtve a kontextusban, csak két koktél után ezt már nem regisztráltam, úgy tűnik. Mondom, a népnek egyértelmű utasításokra van / lett volna ilyen helyzetben szüksége. Semmi Subtext, csak Klartext. Banyeeeek.)
- (Közben hülyén néz) Ööööh... a Berliner Tor-nál még kiszállhatsz, ha szeretnél, ott át lehet szállni az U3-ra.
- Hja hát ha megbeszéltük, akkor megbeszéltük (Subtext vagy nem Subtext, már itt ülünk az U2-n) akkor most már nem szállok át, kész, ezt elintézted, most már kolonc maradok a nyakadon.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...