Újfent Edit kedvéért

Hogy ez a két német gengszter ne csináljon 4 nap alatt semmi vicceset? Nem, olyan nincs.

Átváltottunk az eddigi magyar szállodáról egy sima panzióra, mivel havonta 3-4 napot 3-an az előző helyen eltölteni a legnagyobb jó szándékkal is anyagi csőd, erre lassan a két úriember is rájött. Annyira meg nem is volt jó hely, de hát nekik ennyi időbe tellett a felismerés, nem baj. Az új hely főnénije (azt hiszem, ő a tulaj) egy megtermett, tenyeres-talpas 45-55 év közötti medve asszonyság, nagyon jó fej és nagyon oda van G-ért. Hogy honnan tudom? Mert látszik.

B-vel egy nappal hamarabb értünk ide, elfoglaltuk a szobát, G pedig csak másnap reggel jött utánunk Bécsből. Épp a hallban eszegettük a reggelinket, amikor begurult a panzió előtti parkolóba. A hölgyemény az ablakból látta, hogy új vendég jött, rakéta sebességgel azonnal ott is termett kémkedni a függöny mögött. Mondtam neki, hogy nyugalom, ez csak G, velünk van, neki foglaltam a harmadik szobát. Az asszonyság (fura módon) emlékezett rá, a reakciójára hagynék némi feldolgozási időt:
Házi néni: - "Óóóóóóóóóó hát Ő az??? JAAAAAAJJ ANNYIRA CUKIIIIIIIIIII!" (Ezt hallva nem csak én, de B is majdnem visszaköpte a félig megrágott rántottát a tányérra) 
G bevonult, leült hozzánk az asztalhoz, a házi néni azonnal ott termett, sürgött-forgott, kávét öntött neki, tányért tett elé, meg joghurtot, meg tejet, meg kiskutya valagát. (Hadd jegyezzem meg, hogy neki nem is járt volna reggeli, de az ugye senkit nem érdekelt, mert annyira "cuki"...) 
Mindezek után elmentünk hát szépen dolgozni a csarnokba, B-vel egész nap jókat röhögtünk egymás között, hogy hehe... Ma reggel G egy órával korábbra kérte a reggelit, mint mi, mert előbb el kellett, hogy induljon, megbeszéltem a háziasszonnyal, hogy rendben, G 7-kor eszik, mi ketten B-vel meg 8-kor, nem is akadt fenn ezen senki. Egészen estig, amikor is munka után mindhárman fásultan ücsörögtünk az Unicumunk mellett az egyik helyi vendéglőben, vártuk a kajánkat és megvitattuk a nap eseményeit: véletlenül kiderült, hogy a mai reggeli - amit B-vel meg is beszéltünk, hogy hűha - nem véletlenül és nem mindenkinek volt olyan turbó, mint nekünk hármunknak: nem csak sima rántotta + hideg felvágottak + sajt volt, mint eddig, hanem tükörtojás és minden finomsággal megpakolt, frissen sütött (!!!) mini melegszendvicskék. B-vel röhögtünk is gonoszul reggel - viccből - hogy höhö, ezt tuti G miatt kaptuk. Aztán kiderült, hogy tényleg, mert a többi vendég a szokásos rántottát + hideg felvágottakat + sajtot ette. G ráadásul eggyel több tükörtojást is kapott, mint mi. Hát mit mondjak? Röhögtem. Hogy B is röhögött-e? Ő is. Elég sokáig.

Nagyon várom, mit kapunk holnap reggelire.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...