Bezirksamt Duisburg-Süd

Ma reggel kapásból a duisburgi Bezirksamt-nál kezdtem a napot, bejelentettem magam és van német adószámom is. Az ügyintézés beszarás. Ezek dolgoznak!!! Odamentem, azonnal foglalkoztak velem, kértek egy db igazolványt és az alapján simán be lettem jelentve Duisburgba, meg adószámom is van. Fel voltam rá készülve, hogy nem lesz semmi, meg majd időpont kell, meg mittudomén, gáncsoskodnak, de nem. Mondtam a csávónak, hogy szeretném magam ide bejelenteni. "Honnan?" Hát mondom mi az, hogy honnan? Ezen pörögtem egy ideig, most nem is értem, mit nem értettem akkor ezen (ennyit kérdezett csak, hogy "Von?"), aztán nagy nehezen rájöttem, hogy neki nem egyértelmű, hogy egy Ungarinnal van dolga, nem szimpla német luvnya akar Kukutyinalsórajnavölgyfalváról átíratkozni Duisburgba, ezen örültem kicsit, aztán elintéztük a témát. Következő remek próbatétel az volt, hogy nyitnom kellett egy folyószámlát. Nu. Megmutatta, hol a bank, én meg szépen elintéztem ezt is, postán 2 héten belül kapom az EC kártyámat, meg minden mást is. Kiroá. Utána jött a mai harmadik nagy vállalkozás: szerezzek egy telefont. Bementem a Media Marktba, mert ott lehet ilyen feltöltőkártyás telókat kapni, csak az volt a bajom, hogy komplett nem értettem, hogy működik ez a CallYa nevű téma, ami most a német Vodafonnál van, mert hálózaton belül akartam maradni mindenképpen, mert az irodában meg Klauséknál is mindenki Vodafone-os, meg M. is az, velük meg így 5 centért beszélek percenként, ami jó. Szóval elmagyaráztattam magamnak szépen, hogy mizu, itthon aktiváltam a telót, aközben viszonylag csak kevés hajam őszült meg, és most van német számom. A járgányomat a héten megkapom, holnap vagy holnap után: Hyundai Lantra Kombi. Az elején van valami kis horpadás, de hát nem számítok valami turbóra, így is szuperjófejség, hogy csak miattam beszereznek egy ilyet. Azért remélem nem valami hupilila lesz, mert arra utána akkor rózsaszín szőrkormányt kell majd vennem.
Közben hazaért Hendrik is, itt van vele a szomszéd csávó, aki itt lakik egy emelettel feljebb, totál jó fej, de iszonyatosan meg kell magam erőltetni, hogy megértsem, mit beszél. Vettek a kutyának bugyit. Nem vicc, teljesen komoly. Szerencsétlen most itt rohangál bugyiban. :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...