Ömlik a cukiság

Ma a következő e-mail üzenetet kaptam az egyik magyar ügyfelünktől, miután telefonon tájékoztattam róla, hogy itt is esik, nem csak otthon és hogy lehetetlen, amit kér nem lehetünk egymáséi, mivel az általa megadott méretű acéltárolókat csak újonnan tudom neki beszerezni, használtan (ami nyilván sokkal olcsóbb lenne) nem, csak más méretben, ami neki persze nem felel meg, valamint megbeszéltük, hogy küld nekem képet a jelenleg bevetésen lévő ládákról, hátha eszembe jut valami alternatív megoldás. A mondandó tehát a következő volt:

"Kedves Kata!
A csatolásban küldöm a képeket, a lentiekben pedig a láda dimenzióit. Nem tudom, hogyan csinálja, de ha Önnel beszélek, mindig kivirul minden körülöttem. Még az esőcseppek is mosolyogva hullnak alá, mint megannyi smile. Legyen szép napja."

Ettől azért lehidaltam, ezzel nem számol az ember. Az esőcseppek teljesen új értelmezést nyernek, sőt, ha lehet ilyet mondani, elnyerik végső értelmüket és megannyi mosolygó szmájliként manifesztálódnak. Wáó. Ez kérem szépen a csillámpóni mesterszint legfelső foka, Level 999, még Walther von der Vogelweide is elszégyellné magát egy-egy ilyen lazán odamondott megannyi esőcsepp-szmájli-metafora hallatán, pedig ő aztán értett a Minnesänger-cukiság ömlesztéséhez, nem volt kispályás a bácsi sem. Hát mit mondjak? Még hazafelé jövet is felröhögtem, ha eszembe jutott, tök jó szöveg!

Valamint: rájöttem, hogy a kolléganőim miért nem értik a telefonálás közben készített jegyzeteimet. Ma - mivel délután tök egyedül voltam, nagyjából szétszedtek az ügyfelek, ezerfelé kellett egyszerre figyelni, a következő világbajnok jegyzetet sikerült egy telefonálás végeredményeképpen írásban rögzíteni:

4 m hoch
3 m laden
1,20 
2,80 übrig

Ebből, kis kedveskéim, azt lehet kiolvasni, hogy a teherautó, amibe 72 rácskonténert kellett volna beleszuszakolni, nem sztenderd magasságú volt, hanem egy kicsit alacsonyabb, ami azért nem jó, mert nem lehet a boxokat 3-szorosan egymásra rakásolni, mert a megszokott 3 méter rakodómagasság helyett csak 2,80 áll rendelkezésre. Hogy ebből nem lehet rájönni? Sajnálom, lájf iz hárd.

Most pedig menjetek békével, hulljanak nektek is az esőcseppek mosolyogva alá, mint megannyi szmájli. :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...