Nyami...

  1. Vegyél 3 kiló (vagy kevesebb, vagy sokkal több, vagy pont annyi) epret a piacon (vagy küldd el inkább P-t beszerző körútra, úgyis olyan szívesen trécsel az eladókkal...)!
  2. A megmosott epret botmixerrel zúzzad szarrá rommá és keverjél bele némi frissen durvára vagdalt menta levelet.
  3. Aki csipázza a pikáns dolgokat, őrölhet bele egy kevés piros borsot és csilit is...
  4. Öntsd nyakon az így elkészített szmötyit egy kisebb adag grappával és/vagy vodkával. (A mennyiséget nem kell eltúlozni, nem ez e lényeg!) Adj hozzá egy kevés citromlevet és mézet (vagy folyósra karamelizált cukrot)!
  5. Töltsd a cumót műanyag dobozokba és fagyaszd le!
  6. A kásásra/fagyi állagúra (az alkohol miatt nem csont keményre) fagyott műremeket kanállal lehet porciózni, csini üvegpoharakba mérni, nyakon borítani pezsgővel és forró nyári (vagy langyos őszi, hideg téli stb...) napokon, a teraszon/Duna parton/udvaron/kanapén/bárhol ücsörögve elcsócsálni és örülni magunknak.




PS: ma reggel bevillant, hogy pontosan egy héttel ezelőtt reggel 7-re volt időpontom a Polgárúrnál a Jenőnél a hivatalba' a lakhelyem dél-Barmbek-ből észak-Barmbek városrészbe történő átjelentése céljából. Hát mit mondjak? Elfelejtettem megjelenni, na... de ma milyen ügyesen eszembe jutott!

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...