T.Katának és Blankának! :)

Transporter-móka

Átkozott szerda. Egyedül az irodában. A legnagyobb mókák mindig olyankor történnek, amikor nincs itt Karin. Dejó! Tegnap megbeszéltük, hogy ma jön egy bácsi, aki egy Ford KA-t szeretne venni, ma jön a kocsi papírjaiért és ad nekem 3000 EUR előleget. (amit juppí, ma haza viszek és holnap vissza hozok, mert a Sparkasse ma 1-kor bezárt.) Jóvan, ezzel nincs is gond, ezt simán el tudom intézni, lepapírozni, beszedni... Direkt rákérdeztem Karinnál, hogy van-e mára ezen kívül még valami olyan, mi élő ügyfelekkel kapcsolatos, akik idejönnek teljes valójukban és csinálnom kell velük valamit? "Nincs." Remek. Bejöttem reggel gyanútlanul dolgozni, épp a kávémnak akartam nekiállni, amikor csörgött a telefon. Felveszem. Valami istentelen dialektusban elhadarta valami pasi, hogy ugye Niermannsweg 15 a házszám, mert nem talál parkolót és hol teheti le az autót, mert jött a Transporterért. Miiiih? Miiiihiiii? Na mondom wóóhóó, várjunk csak, Ön most a papírokért jön? Nem, ő a Merci Transportert akarja elvinni, itt áll már az udvarban az iroda mögött, most ért ide. Miiih? HOVA? Milyen Transporter? Jézus! Jézustransporter! Mondtam neki, hogy vááárgyá' Lali, most igénybe venném a telefonos segítséget, mert én ugyan nem tudok róla, hogy itt bármilyen Merci is lenne, pláne nem olyan, amit el lehetne vinni. Felhívtam Karint, hogy mi a rák? Mondja, hogy hívjam Klaust, mert a Mercit Neussban kell, hogy átvegye az ügyfél. Felhívtam Klaust, hogy mi a rák? Aszongya' nekem ilyen meglepődve, hogy mé', Karin nem mondta? Jáájj mondom de viccesek vagytok ti mind a ketten! Mondja, hogy akkor el kell, hogy vigyem őket Neussba a Dieterhez, mert ott a Merci, ott fognak fizetni, meg minden, meg hogy meg kell várnunk, amíg Sven odaér, vigyem le őket a kantinba addig kávézni. Fasza. Itt elkezdtek torlódni a gondjaim. Kinyomtattam gyorsan a számlát, meg a Quittungot a kocsihoz, lemásztunk a büfébe, meghívtam őket egy kávéra. Kiderült, hogy Hannoverből jönnek. Óh mondom wie schön. Nyelvészeti kitérő: elméletileg Hannoverben beszélik a legtisztább Hochdeutschot az országban. Azt szeretném mondani, hogy LÓFASZT! 
Az egyik bácsi kérdezte, hogy ugye holland vagyok? Hát mondom ez nem nyert hangszórót. Mé'? "Mee' olyan hollandosan beszélek." Áhá. :) Jó 20 percet nyomorogtunk a kávénk mellett, közben nekem eszembe jutott, hogy az út Neussba nem lesz egy ajándék, mert egyszer voltam csak ott eddig és most nekem kell mutatni az utat a két embörnek. Mégpedig balfaszkodás nélkül! Nem fog menni. Nem fog menniiiiiiii! Fasza. Elkezdtünk játszani a navigációkkal, megadtam nekik a címet, mert ha elveszítjük egymást, legalább ők ne jöjjenek velem Vlagyivosztokba, hanem találjanak oda a Transporterhez. Belepötyögtem én is a navi nénibe, hogy Neuss, Ruhrstraße 49. Erre közli velem a hülye, hogy 43 km. Na most csíptelek hazugságon büdös köcsög, mert ezt kivételesen tudom, hogy csak kb. 16 km innen. Hiába terveztettem vele újra az utat, nem tágított, azt tolta csak, hogy 43 km, ráadásul a térképen is láttam, hogy nem jó, amit mutat, mer' nem arra van!!! Itt kezdtem el leizzadni, mert azt mégsem mondhatom a bácsiknak, hogy nem megyek velük, mert nem találom meg az innen 16 km-re fekvő falut navi nélkül...! Vagy hogy menjenek ők elöl és mutassák meg nekem, merre van a Merci Transporter, amit meg akarnak venni. Wáááh. :) Na addig csűrtem-csavartam az útvonaltervezést, mire nagy nehezen a hülyéje is rájött, hogy hova akarok menni, Sven is hívott, hogy indulhatunk, úgyhogy én mentem elöl a ronccsal, utánam meg jöttek a bácsik egy menő fekete Mercivel. Közben iszonyat gyomoridegem lett, mert rájöttem, hogy ha eltévedek, nem tudom úgy beállítani a dolgot, hogy szándékosan akartam arra menni, mert arra kell, mivel a 2 bácsi is navival jön utánam, látják, ha hülyeséget csinálok. Az egyikük így is többet vigyorgott, mint kellett volna, gyanítom, hogy a balfékségemen. Így aztán elkacsáztunk szépen Neussba. Ott persze kiderült, hogy a szar Transporter tolóajtaja kicsit lesérült, van rajta egy kb fél centis rozsdafolt, aminek természetesen nem szabadna ott lennie, mert ez egy új járgány, kerül vagy 30 000 EUR-ba. Gáz! Mindezek ellenére az egyik bácsi közben kérdezgetett, hogy milyen autóink vannak még és nagyon lelkesen pötyörészte az e-mail címet meg a weboldal címét a telefonjába, hogy majd megkeres, mert kéne neki VW Tiguan. Nem értem, mire fel a lelkesedés, ennél rosszabb benyomást szerintem nem lehetett volna tenni, még ha megerőltetem magam sem (de, igaz, még oda is sz@rhattam volna az autójuk elé, akkor az talán elvette volna a kedvüket). Idejönnek reggel Hannoverből, az alkalmazottnak fingja sincs az érkezésükről, nem tudja, milyen kocsiról van szó, "holland" akcentussal beszél, várni kell vagy 20 percet a semmire, elmenni egy másik városba (eleve miért ide kellett jönni, ménem kapásból Neussba?), ott kiderül, hogy szépséghibás a sok pénzért megvett járgány... Ennek ellenére ő szuperlelkesen Volkswagen Tiguant is akar még venni. :)
Visszaértem és a nagy ijedtségre ettem egy iszonyat nagy pudingot. Mert megérdemlem. (Ekkorát még sose láttam. :)
Este valami szülinapi buli lesz Axelnél, aki az erdész, Hendrik barátja. Én is meg vagyok hívva, de ezt most szerintem kihagyom. Eleve délután kezdődik a móka, én leghamarabb 6-7 körül érek haza, mert meló után még el kell mennem keresni egy Postbankos ATM-et Erkrathban, meg ez-az-amaz, bepakolni a kocsiba otthon, összerendezni mindent a holnapi útra stb... Nem érezek túl nagy indíttatást még mindezek után szülinapozni menni. Holnap terv szerint délután 3-kor lelépek a munkából, ha minden jól megy, este 9-re Ruhstorfban leszek, ott megalszom jól, és reggel korán indulok Budapestre, az már csak 500 km onnan. Szerintem késő délután / kora este Ravazdon leszek már.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...