Jó estét, jó szurkolást!

Volt ma egy kis időm búvárolni a magyar online sajtót. Mivel az Indexet már nagyon rég óta nem olvasom, mert nem tudnak helyesen írni (én meg az a hülye vagyok, akit ez tényleg zavar), maradt a hvg. Fantasztikus. Az "itthon" rovattal kezdtem: megölte, fejbe vágta, megerőszakolta, felrobbantotta, kirabolta, megkéselte, megfagyott, csődbe ment, kihasználta, túszul ejtette, nyomorog, szexrabszolga, fajtalankodás. (Helló, normális emberek, hol vagytok?)

Átugrottam hát a "panoráma" rovatba, ahol olyan hasznos hírekkel gazdagodtam, mint például:

 "Mókus ugrott be egy nyitott tetejű személyautóba menet közben Nagy-Britanniában és éppen a vezető fején landolt, aki ettől annyira megrémült, hogy fának hajtott. Hogy a mókus véletlenül esett a kocsiba egy út fölé hajló fáról, vagy szándékosan ugrott bele, nem tudni." (Én személy szerint be is tojtam volna valószínűleg a fának hajtás előtt, de erről komolyan internacionál tudósítunk ma, 2012.12.06-án, hogy egy mókus - lehet, hogy előre megfontolt szándékkal - beugrott egy autóba? És ha kiderül, hogy szándékosan ugrott be, megbüntetik? Vagy elveszik a mogyoróját?)

 "A vádlijára tetováltatta egy férfi az egyik Barátok közt-szereplő arcát." (Herzlichen Glückwunsch! Ezért komolyan megérte ma felkelni.)

"Meghalt a pók, aki megjárta a világűrt. Az űrutazás befejeztével nem engedték szabadon, hanem figyelték viselkedését és a minap kiállították a washingtoni természettörténeti múzeumban. Négy nap után halva találták. Boncolni nem fogják (...) nem tartják kizártnak, hogy természetes halállal végezte." (Húha, van itt baj!)

"Kiengedték a kórházból Katalin hercegnőt, akit terhességi rosszullét miatt kezeltek pár napig a VII. Edward magánklinikán." (Ide először valami nagyon frappánsat találtam ki, de végül rájöttem, hogy nem túl királylányos a kifejezésmódom, úgyhogy nem osztom meg veletek, mi jutott eszembe hogy anyáknapján legyen virág mind a két kezemben Kate Middletonról. A német sajtó se sokkal jobb egyébként, most, írás közben megy a híradó a háttérben, ez itt is hír: még nyilatkozták is, hogy Kate-nek oda kell figyelnie, hogy ne száradjon ki. Pfff... Meg mosson kezet pisilés után.)  

Bontok is egy sört, nehogy kiszáradjak.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...