Próbálom, próbálom, de nem sikerül!

Ezt a 4 cd-ből álló hangoskönyvet próbálom vasárnap óta meghallgatni. Egyszerűen nem megy. Hazaérek a munkából, eszem valamit, leülök a tv elé, eltervezem, hogy tusolás után a hangoskönyv jön, majd váratlanul elalszom és reggelig ki vagyok ütve. Nem azért, mert unalmas, hanem mert ennyire KO vagyok az utóbbi hetekben. O. meg ahányszor telefonálunk, megkérdezi, hogy na, meghallgattam már? Tök ciki mindig azt mondani, hogy még nem, de egy szava sem lehet, mert ő sem olvasott még 2 egybefüggő oldalt az én Kehlmann könyvemből - ugyanazon okok miatt, amiért én sem bírok ébren maradni a hangoskönyv mellett.

Kedden sikerült odáig eljutnom, hogy betettem a cd-t a laptopba, el is indítottam, az első 10 percet még fel is fogtam, hogy a főszereplő nő - aki meghal, mert agyonüti egy, a levegőből lezuhanó, valami orosz űrállomásból elszabadult űrlom, vagyis ha jól emlékszem pontosan egy mosdókagyló, hangyaként születik újra az első cd végén - épphogy csak megcsalta a férjét, én meg úgy elaludtam, miközben ők szexeltek a hotelben, mint a pinty. Mármint úgy elaludtam, mint a pinty, nem ők szexeltek, mint a pinty. (Eleve a madarak... áh nem, a pintyszex-elméletbe most nem megyek inkább bele, ez a gondolat még - a társadalom nagy szerencséjére -nem forrott ki teljesen a fejemben) 

Kisebb megszakításokkal aludtam be az első meghallgatáskor, ami kb úgy nézett ki, hogy 10 perc után elaludtam, aztán felébredtem, amikor a cd a végére ért, akkor úgy elszégyelltem magam, hogy "visszatekertem" az elejére - habár ne áltassuk magunkat, pontosan tudtam, hogy megint el fogok aludni, de akkor is na - addig kb sikerült kivárni a történetet, mint az első próbálkozáskor, a hotelszex után megint bealudtam és újra felébredtem a cd végén.
Ma újra megpróbálom az első cd-t meghallgatni, hátha megtudom, hogyan változott a nő hangyává, mert erről eddig minden alkalommal lecsúsztam. Közben eszembe jutott, hogy szánalmas vagyok-e, de megszavaztam magamnak, hogy nem.

(Valamint - a kegyelemdöfés mára: a blogbeállítások között találtam egy ilyet: "Figyelmeztetés! Körültekintő használatot igényel! A szolgáltatások nem megfelelő használata azt eredményezheti, hogy a keresőmotorok figyelmen kívül hagyják a blogodat." Meg egy ilyet is találtam: "Egyéni robotfejléccímkék". 

Hát én kérek elnézést. Ez az új Nr.1. félelmem - az esetleg a wc kagylóban található óriás piton mellett - hogy a keresőmotorok neadjisten figyelmen kívül hagyják a blogomat! Az valóban rettenetes volna!

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...