A mai posztot drága Gizimnek ajánlom...

... mert mindenkinek megvannak a saját magára jellemző kis verbális jegyei, amik alapján, ha valaki igazán karakteres, pusztán a szövegéről fel lehet ismerni, ami alatt nem az országspecifikus vagy régiótipikus (szociolingvisztikai vagy dialektológiai összefüggéssel/színezettel rendelkező) jellegzetességeket értem, hanem az egyénre jellemző, individuális szóhasználatot. Hogy ismerek-e ilyet? Akad néhány, ha alaposan nagyító alá veszem a tisztelt publikumot, de az ász nem lehet más, mint Ő, akiről ma Gizi kedvéért megemlékezem hát. Róla, Akit Nem Nevezünk Nevén, mert jobb lesz úgy mindenkinek, páran úgyis rá fogtok ismerni. Teljesen untipikus módon a legfontosabb autóipari szót is tőle tanultam - hogy a germanisztikai hozzáértését és végtelen nyelvi kompetenciáját érzékeltessem, fonetikusan írom le: FÁRGESTELLNUMMER.
Íme tehát néhány karcolat ŐANNN-től (Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén), a legjellemzőbb beszélt nyelvi fordulatait dőlt betűkkel szedem. Figyelem, az idézett trágárság(ok)ért nem vállalok felelősséget! Hogyaszongya:

- Haaaaaliiii! / Haaaaaaalihó!

- Légyszi csinálj nekem egy fincsi facsart narancsot! 

- ...most nincs rá időm, de majd ha visszajöttem, megdumcsikázzuk.

- Sziaszia de rég láttalak! Na, mik a hírek, támadnak az írek?

- Csumidázlak!

- Betettem a páncélba két csokoládét! (és nem, soha nem a Sport szeletről volt szó)

- Mi az, hogy nincs COC papír?????? Szórakozik velem ez a Büdösgecipatkányholland!

És zárásul ŐANNN-hez - mivel átfésültem az e-mailezésemet további, rég feledésbe merült aranyköpések után kutatva - egy igazi gyöngyszemre bukkantam. Egy mondatra, amely nem emberünktől származik, hanem egy üzletfelétől. Egy mondat, amin akkoriban annyit röhögtem, hogy elküldtem magamnak e-mailben, hogy ne felejtsem el. Totál megérte:

"Kedves ŐANNN, tisztellek, szeretlek, de ha nem életbevágó, ne kommunikáljunk!"

Hát ezt szerettem volna mondani, Gizi, szólj, ha kihagytam valamit! :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...