Megtaláltam a lakás legkirályabb helyét: a tetőteraszt!



Miután a múlt héten a seggünk is befagyott, eső esett, villámlott, orkán tombolt, ezen a héten folyamatosan süt a nap és végre (talán) jön a tavasz. P-vel mindketten eléggé ráizgultunk a terasz bezöldítésére, ami sajnos azzal kezdődött, hogy 2x40 liter virágföldet cipeltem fel az ötödik emeletre, ahol lakunk, hogy legyen miből "építkezni". Leginkább a fűszernövények érdekelnek bennünket, mert kettőnk közül valaki szeret friss fűszerekkel sütni-főzni (aki nem én vagyok), arról nem is beszélve, hogy szuper illat lengi be a magaslati "kiskertünket" a mindenféle mentáktól, citromfüvektől, kakukkfüvektől, levendulától, meg a többitől, akiket nem tudok megkülönböztetni egymástól, pedig jó lenne, mert amikor P. főz, néha kiküldetésben vagyok a teraszon, azzal a céllal. hogy hozzak be egy maroknyi ezt meg azt, amit én rendszeresen nem ismerek fel, pedig hát na, faluról jövök... (Igaz, otthon is szedtem már le spenót helyett jó sok mángoldot.)

Lényeg a lényeg: végre ki lehet ülni a napsütésre egy bögre kávéval, laptoppal, esetleg egy takaróval és dolgozni / olvasni / bármizni. (@Blanka: nem, a gumimedencében még egy jó darabig nem lehet fürdeni.)

Tessék szépen Tomte-t hallgatni, jól passzol a teraszi semmittevéshez.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...