Bréking nyúz

Két rendkívüli jelentőséggel bíró dolgot tudtam ma meg:


1. Szabályozva van, hogy mikor nyírhat az ember füvet. (Lehet, hogy otthon is van ilyen, bár meglepne.) Alapvetően hétfőtől szombatig reggel 9:00-tól 13:00-ig és 15:00-tól 17:00-ig lehet lakott területen füvet nyírni, kivéve, akinek EU-környezetvédelmi jelzéses gépe van, mert azzal 7:00-től 20:00-ig. Vasárnap és ünnepnapokon nem szabad füvet nyírni, aki szabályt sért, 50. 000 EUR- ig terjedő pénzbírsággal sújtható. (Mondjuk nem hiszem, hogy az alapbírság pár száz eurón túlmutat, de ha átszámolom, egy fűnyírásért azért az is eltúlzottan sok, nemhogy az ötvenezer.) Annak idején Duisburgban ezt még nem tudtam, úgyhogy most utólag meg is ijedtem kicsit, mert tuti, hogy szegtem szabályt a fűnyíróval. A mostani lakásnál ez nem téma, mert a lakás mellékköltségeibe automatikusan bele van számolva a minden lakó által együtt fizetett évi nem tudom hányszori kertészmunka is, mivel viszonylag sok zöld van a lakások körül/mellett/között és amit nagyon untipikus módon idén még egyszer sem rendeztek el: lassan úgy néz ki a házak közötti terület, mint a dzsungel. (Mert nincs ma este jobb dolgom, munka után a kanapén ülve azon háborgok, hogy hetek óta gazos az udvar)

2. Ma Kölnnek és néhány környező városnak annyira leves szaga volt, hogy a rendőrség és a tűzoltóság több, mint 100 lakossági riasztást kapott. Egyértelmű. Amikor kajaszag terjeng a levegőben, én is azonnal a tűzoltókat szoktam hívni. Há de nem? Há de. A tűzoltók - rendkívül németes módon - azonnal elkezdték vizsgáltatni a levegőt, mindenféle mintákat mindenféle laborokba küldtek, még valami helikopter is körözött a város felett, amivel próbálták beazonosítani az eredetét, végül nagy nehezen kiderült, mi okozza a leves szagot: Neuss-ban éjszaka kigyulladt egy vegyi anyag gyár, amiben valami olyan anyag is égett (a cikkben benne van a neve, én már elfelejtettem sajti), amit a levesfűszer előállításakor is adalékolnak a cucchoz, annak volt ilyen szaga, amit a szél éjszaka jól szétvitt a környékbeli városokba. Hát mit mondjak? Rég röhögtem ekkorát.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...