Rammingen

Tegnap megkaptam a régen várt szerelmes levelet Ulmból, mely szerint az IKEA-nál található körforgalomban a megengedett 50 helyett 56-tal mentem, keményen meg is lettem büntetve 15 euróra. Legközelebb körültekintőbben járok el - montaja Babi néni és átutalta a pénzt.

Jelentkezett Anja is, hogy Rammingenben épp sörfeszt van a napokban, találkozzunk ott munka után. Mivel EM-nek is épp csömöre volt az esti otthon üléstől, eredetileg moziba akartunk menni, rábólintott a sörtémára és minimális civakodás után meg is állapodtunk, hogy ő vezet, én döntök és iszom. Az odaút szenzációs volt: egy kicsi, citromsárga Twingoja van, amiben egész úton - kompenzáció gyanánt - kőkeményen Rammsteint hallgattunk. Maga a sörfeszt nem volt nagy durranás, a szokásos népviseletes, sörpadra felállós és néha leesős gajdolás és óbégatás volt, viszont meg kell állapítanom: a múlt heti stuttgarti muri után sajnos voltak zenék, amiket felismertem. A repertoár itt is ugyanolyan vegyes volt, mint legutóbb, a Cotton eyed Joe-tól kezdve a legszörnyűbb Micki Krause zenékig minden. (A kegyelemdöfés: ma délelőtt arra ébredtem, hogy az megy a fejemben, hogy Schatzi, schenk mir ein Foto. Baaaahhh... Ezért fejbelövés jár.) Hátha ez segít: 2000 Mädchen... ich ruf sie an!

Éjfél körül indultunk haza a sárga szörnyeteggel, közben ment a vita, ami még előtte, munkaidőben kezdődött el írásban és röviden-tömören az volt a lényege, hogy EM viccesen utalt rá: van egy bilincse, amit én természetesen nem hittem el. Blablabla, szó szót követett, Rammingenből hazafelé tartva fogadtunk - mivel szentül meg voltam róla győződve, hogy csak nagyon jól blöfföl:
- nem hiszed el?
- nem hát.
- fogadjunk, hogy van?
- fogadjunk, úgysincs.
(Kézfogás)
- nyúlj be melletted jobbra a kesztyűtartóba. Fekete szövetdarab. Megvan?
- meg...
- csomagold ki. 
- BAZEG, EGY BILINCS!!!
De nem sima (gyenge, plüss) bilincs, amit az ember Budapesten az Erzsébet körúton a szexshopban megvesz, hanem igazi, nehéz rendőrbilincs 2 kulccsal. Pfff... De szép bauxit! HONNAN VAN? Azt hiszem, inkább nem szeretném tudni, milyen egyéb felszerelése van még a másfél év katonaságból. Hát mit mondjak? Gombóc volt a torkomban, amíg hazaértünk, hogy feljön-e velünk a bilincs is a lakásba vagy a kesztyűtartóban marad és megnyugodhatok. A következő szemtelenségig sem kellett sokat várni: hazaértünk, belép a hálószobába, ránéz az ágyamra:
- miért van a pólóm az ágyon? (Nem értettem a kérdést. Miért, HOL legyen a pólód?)
- hogyhogy miért van a pólód az ágyon? Mert TE, kedves EM, tegnapelőtt reggel ott hagytad, azért!!! 
Ahogy ezt kimondtam, megértettem, mire céloz a pofátlanja: arra, hogy tegnapelőtt reggel óta nem ágyaztam be. Pffff...!!!

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...