F, a mindent megmondó ember

A főnök a fejébe vette, hogy eladási továbbképzést kapunk egy marketingestől - hívjuk mondjuk F-nek - a "hogyan lehet még jobban fokozni az eladási volument" témában, aminek talán még értelme is lenne, ha nem rossz embert bízott volna meg a feladattal. Értem én, hogy a faszi a maga szakterületén atom - ami a telemarketing és amit mi nem is művelünk - de ebben a brancsban, mint kiderült, egyáltalán nincs otthon, amit hiába mondtunk B-nek eddig 2-szer, amikor a véleményünket kérdezte, hogy szerintünk hasznos volt-e, egyszerűen nem akarta megérteni. F. potom ezerhatszáz (!!!) euróért jön el hozzánk Frankfurtból egy napra szót fosni és a munkaidőnket rabolni, ami azt figyelembe véve, hogy nincs belőle semmi hasznunk, kurvára nem éri meg.

Egy példa: az egyik kolléganőm (hívjuk mondjuk A-nak) F. kérésére felhívta az egyik ügyfelet, hogy a 2-3 napja e-mailben elküldött 1200 darab RL-KLT 6280-as nevű műanyagládáról szóló árajánlat milyen döntési stádiumban van, lesz-e belőle megrendelés, hogy tetszett az ár stb.
A: - Jó napot kedves XY, a hétfőn e-mailben küldött RL-KLT 6280-as ajánlattal kapcsolatban hívom blablabla...
F: - Frau A, arra kérném, a következő telefonálásnál ne beszéljen ennyire érthetetlenül, próbáljuk meg az RL-KLT 6280 nevet nem említeni. (Itt A-nak a tarkójáig csúszott a szemöldöke, mert ő tudja mi az az RL-KLT 6280, az ügyfél is tudja, mit az az RL-KLT 6280, mivel ő kérte az árajánlatot is, egyedül F-nek nincs lövése róla, de jóvanbazmeg jelszóval A. is belement a játékba)
A: - de hát ha ez a hivatalos neve a terméknek, amit a logisztikusok ismernek... Mit mondjak helyette?
F: - hát műanyag ládát. (Közben az úri közönség már magában röhögött)
Majd jött a következő telefonálás:
A: - jó napot kedves XY, a tegnapi műanyagládás ajánlattal kapcsolatban hívom.
Ügyfél: - milyen műanyag láda?
A: - tudja, az 1200 darab műanyag láda, aminek az alján vízelvezető lyukak is vannak.
Ügyfél: - MI?????
A: - készítettem Önnek tegnap egy árajánlatot műanyag ládákról.
Ügyfél: - Frau A, én komolyan nem értem miről beszél.
A: - hát a 600x400x280mm méretű, kék színű műanyag ládák... KLT-k...
Ügyfél: - jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! A 6280-ra gondol??? De hát ménem azt mondja akkor???

Pfff...

Köszönjük, Emese.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...