Klezmer

Kedves Babi néni, amiért tegnap kikacagtál, mert (fürdőköpenyben) Beethoven cd-vel avattam fel Őt, a zenedobozt, ma csak a te kedvedért rákontrázok: klezmer jazz estet tartok, Kol Simcha félét. Ha nem lennék éppen alkoholmentes heteim közepén, isten bizony kibontanék mellé egy üveg valamit. A te kedvedért Babi: egy üveg %valamit. :)
Kol Simcha egyébként nagy kortárs klezmer zenész, nekem a '96-os Crazy freilach albuma van meg, zseniális. Van rajta egy csomó "sietős" szám, tudjátok, az a típusú klezmer, aminek a ritmusa tipikusan kapkodós, nekem rendszeresen üldözős jelenetek jutnak róla eszembe a Tom & Jerry-ből. Tök jó. Tessék szépen erre a mondatra kattintva meghallgatni. 
Hendrikre kell, hogy gondoljak közben, mert ezt az albumot még anno, 17 évesen nála másoltam le magamnak Duisburgban, amikor a nyári szünetben ott méltóztattam iskolába járni és mindenféle jazzfesztiválra és koncertekre elmentünk, amik között csak egyetlen egy olyan volt, amit nem bocsátok meg neki soha, a többi mind fantasztikus volt.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...