Én győztem!

Íme hát megleltem hazámat a régóta hajkurászott szemétmatrica, alatta pedig a "szemét ABC", amit kaptam mellé, hogy a korlátolt kis agyam és ennek segítségével szépen szét tudjam válogatni a szemetet. Remek. Sőt: traumhaft! Nem mintha rajtam múlott volna, én már rég örömmel válogatnám a szemetet, ha ezek időben kiküldik a nyomorult ragacsot és nem nekem kell hisztérikát játszva jobbra-balra telefonálgatni.



Múlt pénteken találtam egy alternatív utat, amin azóta munkába járok, így nem kell napi több, mint 80 km-t hajtanom, csak 1-2 km-rel többet, mint egyébként. Jó kis kerülő, egy még nagyobb hegyen kell így átmennem, mint amin amúgy átkelnék. Mivel először munkából hazafelé menet próbáltam ki a kolléganőim tanácsait követve ("...és a kis körforgalomból kell a második kihajtón kimenni, majd lekanyarni jobbra, aztán balra, és a hatodik körforgalomnál a harmadik kijáratnál kimenni...") rendben haza is értem - csodálkoztam is, hogy navi nélkül milyen simán ment. Ilyen esetekben őt sajna nem tudom igénybe venni, mert hülye és nem tud az útlezárásról és folyton vissza akar navigálni a rossz útra. Egyszer hagytam csak neki magam az utóbbi időben  megszívatni, péntek reggel: tök jó, mert amikor elindulok 7 körül, még akkora köd - és sötét - van, hogy semmit nem látni, ilyen körülmények között toltam szépen Zsoltit munkába. Át a hegyen. Bekapcsoltam a navit, aki ügyesen fel is ismerte, hogy nem arra megyek, amerre akarja, így tervezett egy olyan utat, amiről én azt hittem, hogy jó lesz, így hát követtem (mivel az útvonal ebbe az irányba még ismeretlen volt), de a mocsok sunyiban visszanavigált Böheimkirch felé és azt vettem észre, hogy minden hegymászás és ellentétes irányba menés ellenére megint az útlezárásnál vagyok. Egy cirkalmas káromkodás után aztán szakítottam az undok kis döggel és most büntetésből nem használom - érdekes módon azóta IQ-ból simán oda is találok a munkába, meg vissza is. Wunderschön.

Valamint: a Norah Jones albumokban az a megunhatatlanul jó, hogy korszakonként, életszakaszonként, periódusonként - kisebb szüneteket tartva - mindig találok bennük valami újat, valamit, amit fel tudok használni a magam épülésére. Akkor is, ha ramatyul vagyok, akkor is, ha jó kedvem van. Most éppen ezt. Fazit: tessék szépen Norah Jonest hallgatni, mert az jó! - montaja Babi néni.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...