Meg kell állapítsam, hogy az eddig Németországban eltöltött durván másfél év alatt viszonylag kevés kultúrsokkban volt részem, ami nyilván összefügg a magyar és a német kultúra hasonlóságával, de egyben el kell ismernem, hogy időről időre szemben találom magam hétköznapi furcsa dolgokkal, amik magyar szemszögből nézve hülyeségnek tűnnek mert azok is. Hogy mit értek ezalatt? Sorolom:

- Miért jó úgy bulizni, hogy nem a sörpadon ülünk, hanem azon a keskeny, kb 25-30 centis deszkán ÁLLUNK, táncolunk és egy idő után a sok sör miatt leesünk egész este? Erre gondolok.

- Rendmánia, törölköző és pizsama kényszeres és rendszeres összehajtása. Sznobizmus?

- Amint a hőmérséklet plusz 5 fok fölé emelkedik, minden német kezéből automatikusan kiesik a toll, ceruza, munkaeszköz és minden más és elkezd grillezni. Ha esik, ha fúj. A leghülyébb dolgokat is képesek meggrillezni, mint pl a garnéla vagy a Maultasche, ami könyörgöm, egy főtt, töltött tésztacsomag, nem grillre való!!!

- A négercsókos zsemle, a nutellás és porcukros lángos - de ebbe nem megyek bele újra, tessék elolvasni az ide vonatkozó régebbi blogbejegyzést.

- Minden (ismétlem: minden) dalba - legyen az ACDC, Offspring vagy éppen valami rettenetes német fesztiválzene - bele tudják szőni bizonyos mennyiségű sör elfogyasztása után, hogy zicke-zacke-zicke-zacke oi-oi-oi.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...