Zsolti fiú esete Tóth Marival...

Munka után Niederstotzingenbe mentem és otthagytam szegény Zsoltit, holnap remélem simán megy minden a TÜV-vel. A navim az első 100 méteren megőrült (na jó, véletlenül a reset gombot nyomtam meg, amiről nem is tudtam, hogy van rajta és ilyen érintőpontokat kellett rajta nyomkodnom, hogy újra belője a magát. Egy szerpentinen sötétben-ködben nem vicces, hogy menet közben egy ikszet kell nyomkerásznom a kijelzőn, ami mindig odébb megy.) Mivel nem sikerült a navigációs feladatot abszolválni, inkább jó mérges lettem, majd egy éles kanyarban lecsúszott a készülék az ölemből (mert kivételesen épp az utat néztem) és minden kotrás ellenére sem találtam többé meg. Ezen a ponton kezdtem el káromkodni, mint a kocsis. Meg kellett állnom egy benzinkútnál - akkor meg már tankolok is-jelszóval - közben vadul kerestem a navit az ülés alatt, az ülések között, a szőnyeg alatt, mindenhol, mihaszna. Páran megbámultak a kúton: nem értették, hogy a hülye "holland" nő miért száll be kicsit minden ajtón az autóba... Végül persze meglett, félreálltam szépen és beállítottam rajta mindent, működött rendesen. Heubachból nem tudom még kívülről az utat Niederstotzingenbe na, talán 2szer fordult eddig elő, hogy onnan kellett mennem. 

Odaérve R. gondjaira bíztam Zsoltifiút, megkaptam cserébe C. Volkswagen Poloját (vagy Golf? Reggel meg kell néznem, mibe ülök be), ami egy egérkamion. Elöl is és hátul is olyan hirtelen van vége, mint a botnak, cserébe egy darabig nem találtam, hol kapcsolom be a fényszórót, majd azt sem, hogy hol kapcsolom ki a reflektort. Páran azt hiszem, emlegettek hazafelé az úton, de inkább másnak folyjon ki a szeme, mint hogy világítás nélkül kelljen nyomulni a tök sötét ködben. Útba esett egy bevásárló központ, gondoltam beugrom ezt-azt venni. Itt jött az újabb megijedés: az autó menet közben bezárta az ajtaját és nem találtam, hol nyitom ki. Az hagyján, ha nem tudok bevásárolni menni, de kiszállni azért mégis jó lenne előbb-utóbb (na meg milyen ciki már telefonon segítséget hívni, hogy nem tudok kiszállni a kölcsön-autóból / kimászni az ablakán), így aztán beletelt pár percbe, mire kirágtam magam a Poloból (Golfból?), de sikerült.

O. közben a hétvégén lebetegedett, összeszedett valami vírust, amibe "minden bizonnyal bele fog halni", mert néha kicsit görcsöl a hasa. Talán már az utolsó kenetet is feladatta ma magának. Miután az egóm kapott egy kis masszírozást, azért hozzá tette, hogy - most kaptuk a hírt - szerinte az a(z aprócska) hátulütőm van, hogy nagyon kemény a fejem. Hát ezt is megtudta a világ.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...