Üzenet a vagány csávóknak, akik le bírnak rúgni egy tükröt segítség nélkül...

Ide katt!

**kösz Kriszta!

Bántották Zsoltit...

...aki régebben Roncs néven futott.
Reggel, ahogy kimásztam az utcára, hogy munkába induljak, láttam, hogy az egyik szomszéd autó bal külső visszapillantó tükre le van törve, az egész kompletten (2 darabban) az úttesten hever. Gondoltam is, hogy nesze nektek Germánok, ez a vége az úttesten parkolásnak, hogy a másik nem fér el és leviszi a tükröt. Mondjuk csodálkoztam, hogy még így sem volt elég helye annak az ökörnek, aki ilyen szinten lezúzta a tükrét, mert a szomszédspan feljárt részben a járdára is és itt így nem olyan szűk a hely. Aztán belém vágott a villám, hogy hoppá, én is ott parkolok ám, csak az út bal oldalán! Féltem. Joggal. Az én tükröm is le volt zúzva, de nem olyan brutálisan, mint a szomszédé, mert nálam "csak" a felső része volt betörve a műanyag foglalatnak és ki volt TÉPVE maga a tükör belőle. Tehát én egy foglalattal gazdagabb voltam, mint a szomszéd Gyorsan megnéztem még a parkoló autókat előttünk meg mögöttünk, mert mindannyian egy vonalban állunk, ha valaki tényleg nem fért volna el, akkor nem csak 2-nek vitte volna le a tükrét. Mindenki más autója rendben volt. A kurva anyját minden germánoknak! Ezzel valaki játszott éjjel, hogy letördeli vagy rugdossa az autók külső visszapillantóját. Úgy felhúztam magam, hogy alig vártam, hogy beérjek az irodába, ahonnan aztán azonnal felhívtam a duisburgi rendőrséget, hogy helló levandálkodták a tükrömet, meg még valaki másét is, meg akarom inni az illető vérét. Persze tenni nem lehet semmit, hacsak nincs casco biztosításom, de az nyilván nincs. Megbeszéltük a bácsival, hogy volt még egy másik járgány is, akit bántottak, leírtam neki pontosan milyen, ha esetleg jelentkezik a másik tulaj is, hogy helló tükör, akkor tudják, hogy nem vicceltem. 

Az idefelé út sem volt már egy ajándék reggel, mert pont a bal tükör az, ami hiányzik nagyon, mert így ugye nem látom előzéskor, hogy jön-e valaki, illetve hogy a holttérben van-e már autó, aki közben előz és akit a sima belső visszapillantóban nem látok, mert már félig mellettem van hátul. Mondanom sem kell talán, hogy végigfostam (és káromkodtam) a munkába vezető utat, amikor csak lehetett, maradtam a legszélső "gyíksávban", ott előztem csak, ahol nagyon kellett. Aztán a rendőrbácsi - miután elmeséltem neki, hogy kettőnk tükre van csak lezúzva, a többi nem, meg hogy a másik beteg járgány az utca túloldalán parkol - telefonon is megerősített abban, hogy ez nem véletlen volt (tehát nem arról van szó, hogy valaki nem fért el), hanem valószínűleg suhancok játszottak tükörlerugdalósat. No meg ha valaki nem fér el, akkor nem a műanyag foglalat teteje törik be, mint nálam, hanem lesodorja az egész tükröt, de legalább a sarkát / szélét és talán a tükörcserepek is megvannak utána... Nem tudok ehhez mit hozzáfűzni, igazán remek. Eszement dühös vagyok.

Felhívtam Klaust, hogy tud-e valaki ismit, akinél tudok Lantra 1.6 Kombihoz valami használt, olcsó tükröt venni, mert ezt sürgősen meg kell csináltatnom, mert félek így vezetni. Mondta, hogy menjek el azonnal Neussba a Detlefhez, Sven szerint egyszer voltam már ott (ami igaz is, oda vittem a nullkilométeres Ford KA-t, aminek nem tudtam az ablakát felhúzni menet közben), de Detlefet nem ismertem, soha nem is találkoztam még vele. Mindegy is volt, elmentem szépen hozzá. Rendes volt, megrendeltük online a tükröt, feketét talált, zöldet nem, de ez legyen a legnagyobb gondom. Maradni fog úgy feketén, mert színre lakkoztatni kb 80 euróba kerül. Így meg kompletten a bal külső visszapillantó (foglalatostól, mert akkor már nem csak üveget rendelek bele, mert ocsmányan be van törve a műanyag is és csak tetejét nem lehet rendelni, hanem az egész külső tükröt kell egyben lecserélni) szóval így kerül 30,9 euróba. Rosszabbra / többre számítottam, mert reggel persze elkezdtem bevizsgálni a neten, hogy mennyibe fog ez nekem fájni és olyanokat találtam csak, amik 60-70 eurósak, kerülgetett is rendesen az agyvérzés, szó se róla. Jó, hogy előbb Klausnak szóltam és nem mentem el szó nélkül megjavíttatni....
De ha csak egy suhancot is meglátok Zsolti körül ólálkodni... aki túl közel megy hozzá... vagy csak ránéz a visszapillantóra... vagy bármelyik részére... Hagyni fogom, hogy kitörjön belőlem a már nagyon rég óta visszatartott állat és a vérét fogom venni a mocsoknak, amiben meg fogok fürödni és levágom azt a lábát, amelyik az autóhoz legközelebb van (meg talán a közelebb eső kezét is célszerű lenne, mert nem bizonyítható egyértelműen, hogy kézzel vagy lábbal csonkította-e meg Zsoltit). Szóval nem lennék annak a germánnak a helyében, aki a napokban indokolatlanul közel megy az autóhoz úgy, hogy észre is veszem.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...