Újabb életbölcseletek északról

Tegnap este 2 nagyon fontos dolgot tudtam meg:
  1. A lovak 5 Celsius fokon érzik magukat a legjobban. (Die Wohlfühltemperatur für Pferde)
  2. Az egér-stratégiát
Az első pontnál azt hittem, rosszul hallok.
Képzeld Khátá, beszéltem ma egy ügyféllel, akitől megtudtam, hogy mi a lovak számára az optimális kültéri hőmérséklet, amin a legjobban érzik magukat (also die Wohlfühltemperatur, ettől a szótól teljesen transzba is estem, mennyire szép már, hogy egy szóval ennyi mindent vissza lehet adni? Akaratlanul is kitör belőlem néha a nyelvész) Tippelj!
- öööh... 18 fok?
- neeeeem. Kevesebb!
- 10 fok?
- 5 fok!
- Wow. Látom, neked is vannak nagyon hasznos ügyfeleid, micsoda extra infókat tudsz meg autóeladás közben, egyszerűen remek.

A második pont az egér stratégia, amire még kis példatörténetet is hozott, hogy a csökött kis agyammal biztosan felfogjam, miről van szó. Új céges dolgokban gondolkozik, új emberekkel, kibővült profillal és szolgáltatásokkal, teljesen be volt lelkesülve tőle, nem is mertem neki elmondani, hogy költözöm, mert olyan jó kedve volt. Felvázolta tehát az egér-stratégia lényegét, megosztom veletek is:
Van két egér: Khátá egér és O. egér Ülnek az egérlyukban és marha jól megy nekik, mind a ketten tele vannak sajttal. O. egér azonban nem bír megülni a kis egérseggén és állandóan megy, úton van, kutat további, még jobb, még több sajtok után. A nagy jólét ellenére megy az egér-brainstorming, hogy honnan lehetne még jobb, még több sajtot felhajtani? Mert az egerek nem elégedhetnek meg azzal a sajttal, amivel rendelkeznek. Nem azért, mert telhetetlenek, hanem mert ha épp jól is megy a soruk, akkor is folyamatosan lesni kell, hogy hogyan lehetne még jobbá, még gyümölcsözőbbé tenni a sajt-bizniszt.  Nem csak kvantitatív, hanem kvalitatív értelemben is. 

Hogy ezek a mai egerek milyen kib*szott okosak...!

A végén tehát megtanultam, hogy a lovak 5 fokon érzik magukat a legjobban és hogy mindannyiunknak mindig lesni kell, hogy hol van még több sajt. Ezen két nagy bölcseletet immár ti is tudjátok, a szentmise véget ért, menjetek békével.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...