Subtext Blankának (és Petinek)

Délelőtt G-nél.

- elmegyek tusolni és utána hozok magunknak reggelit a péktől, jó? Addig te heverészhetsz még - mondá.

Mivel már a múltkor is ő ment a pékhez miután letusolt és én tovább heverésztem - igen, volt már "múltkor" is, csak nem kötök mindent az orrotokra - gondoltam egyszer én is lehetek jó fej és megtehetem a nagylelkű felajánlást:

- én is elmehetek ám a pékhez, amíg te a fürdőben nyuszogsz...
- hmm... ha szeretnél, rendben. Tudod hol a pékség?
(A "tudom" szó erős kifejezés lett volna, inkább csak halványan emlékeztem rá, de ha itt valami minden sarkon van, akkor az a pékség, úgyhogy ezt a problémát azt hiszem át tudom hidalni, no para, nem megyek el Timbuktuig három zsemle és egy croissant miatt)

Így is történt. Összeszedtem magam, felöltöztem, begyűjtöttem G. lakáskulcsait, a táskámat, kimentem az utcára, majd belém hasított a rettenetes felismerés, hogy a pénztárcámat még tegnap este a lakásomban hagytam, mondván, hogy a filmnézéshez minek vigyem magammal G-hez? Fuuuck. Khátá, te nagyon hülye vagy. Hogy hozol most három zsemlét és egy croissant-t a pékségből? G-nek ezt tutira nem mondom el, inkább meghalok. Eladom magam fele királyságomat három zsemléért és egy croissant-ért. Kirabolok valakit, de nem veszem el az összes pénzét, csak kb 2 EUR-t, annyi tuti elég lesz. Scheißeeeeee. Wrááámileszmost...??? Kell itt nekem ilyen felajánlásokat tennem, amikor még a templom egerénél is több apró van, mint perpillanat nálam...!

Aztán jött az isteni szikra: George járműben van apróm, mert gondos bocs vagyok, irány hát a parkoló, kizsebelem saját magam, kérdés csak, hogy mennyi lét találok a kocsiban? Schwuppdiwupp, már ott is termettem, átkutattam a járgányt és találtam 2 eurót, valamint egy meglepetés-ötvencentest a saját (!) zsebemben. 

A délelőtt meg volt mentve, úgyhogy elmentem a pékhez és rendkívül elegánsan vettem három zsemlét és egy croissant-t. Mert megtehettem.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...