Hát az úgy volt, hogy...

...tegnap itt volt Andi és Anja. Polc felfúrási, cserébe lángos sütési és együtt kajálási programot toltunk. Anja csak leste szegény, hogy mi ketten harapjuk a fokhagymát mellé. Kaja közben csengettek. Ez azért nagy szó, mert engem senki nem ismer itt, egyetlen szomszédot sem láttam eddig, joggal merült fel bennem a kérdés, hogy KI A RÁK EZ??? Valahogy így nézett ki:

(Laposkúszásban megközelítem az ajtót - elvégre valami sorozatgyilkos is lehet, sose tudhatjuk ugye...)
- csávó az ajtóban: (kezet nyújt) szia, Andreas vagyok.
- én: (kezet fogok vele, meglehetősen kérdőjel arccal) szia Andreas. Khátá vagyok.
- csávó az ajtóban: itt lakom pont fölötted és rózsát ültettem a teraszon és leszórtam a földet véletlenül a teraszodra. Jöttem feltakarítani.
- én: (közben az jutott eszembe, hogy valami volt abban a lángosban, mert épp azt hallucinálom, hogy egy csávó áll az ajtómban kis lapáttal és seprűvel a kezében és fel akarja takarítani a teraszomat) öööh... persze, gyere. (Ha tényleg sorozatgyilkos, akkor most megszívtam.)
- csávó: de ne haragudj, véletlen volt! (és kiment a teraszra és felsöpörte a földet, ami tényleg ott volt lepotyogva.
Andi és Anja meg az asztaltól nézték végig - nem hallván előtte a beszélgetésünket - hogy egy vadidegen csóka kislapáttal kimegy a teraszra, felsöpör és elmegy.
Visszaülök az asztalhoz, eszünk tovább. 2 perc múlva megint csengettek. Na most kezdtem el félni. MI VAN MA? Látogassuk meg Katát világnap?
(megint laposkúszásban el az ajtóig, ezúttal egy csaj áll a kukucskáló lyuk előtt)
ő: szia! skdjvbspoib a nevem. (sajnos ahogy kimondta, azonnal elfelejtettem, ami azért nem jó, mert vele fogok még találkozni)
én: szia srkgnsorisrpni, Khátá vagyok.
ő: gondoltuk (KIK?) ha van kedved, feljöhetnél hozzánk egy pohár valamire, még nem ismerjük egymást.
én: (isten bizony gyakrabban kell lángost csinálnom, ez nagyon üt) öööh... nagyon kedves vagy, persze szívesen! Most látogatóm van még, de egy óra múlva, ha ott vagyok, jó? Vigyek valamit? Bort...?
ő: ááh nem kell, van pezsgő!

És valóban. Miután Andi és Anja eltolták a szekeret haza, felmásztam (jó fokhagyma szagom volt) a fölöttem lévő másik lakásba (nem a kis lapátos csávóhoz, hanem vele szemben), ahol ez a pár lakik. Jó 2 órát ültünk és pofáztunk a teraszon, a csávó kólázott, mi meg a csajjal ketten megittunk egy üveg pezsgőt. 

Azt kell mondjam, hogy tetszenek a szomszédaim! 

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...