"Kennenlern-Abend!"

Amikor már azt hiszem, hogy nem érhet több meglepetés, mindig rácáfol valami. Ma, ahogy a munkából hazatoltam a szekeret, nyitom a postaládát, kiszedem a Geislinger Wochenblatt-ot - ami nem tudom milyen megfontolásból, de heti egyszer magától belemegy a postaládámba - és nicsak, van benne egy levél! Háááh! Méghozzá a geislingeni polgármesteri hivatalból a Polgár Jenő úrtól a Jenőtől. Jaj, mi lehet benne? Az kizárt dolog, mert nem tudom. Két dologra gondoltam - ökölbe szorult arccal:

1. végre küldik a szemétszállításos papírt, matricát és számlát, amit elvileg a bejelentésem után azonnal meg kellett volna, hogy kapjak és befizessek - igaz, jól elvagyok nélküle is, mert a szemetemet eddig mindig (ami 2 alkalmat jelent) elvitték, kukám ugyan még nincs, de amíg nem kapok hivatalos matricát, amit ráragaszthatok, én ugyan nem veszek.
2. kiderült, hogy nem is lakhatom itt és most jól kitelepítenek, a helyemet meg felégetik, felszántják és felsózzák. (Ennek is legalább akkora esélye volt, mint hogy a múltkor éjjel neonáci felvonulás volt az ablakom alatt, akik engem kerestek, hogy halomba mészároljanak. Nem emlékszem, hogy erről írtam-e itt.)
Hát ez volt a borítékban:
Meghívtak, mint Neubürgerin-t valami ismerkedős estére. Ezen befostam. Mivel én magamtól nem kezdtem el ismerkedni, hát megtaláltak. De legalább mégsem akarnak kitoloncolni a városból. Lesz kaja, pia, zene, meg előtte valami buszos városnézés - még milyen szerencse, hogy mire ennek az ideje eljön, már 3 hónapja itt leszek. Nem baj. Szerencsére vihetek valakit magammal, úgyhogy Andi remélem ráér szeptember 25-én kedden, mert egyedül félek odamenni. Gyanítom, hogy az új polgárok között kevesebb a német és több a török és egyéb - nem mintha bajom lenne velük, de abból, amennyit eddig láttam, nem szeretnék ebbe az irányba kapcsolatokat építeni. Mindenesetre ez jó lehetőség lesz kicsit meglesni, hogy van-e errefelé valami értelmiségi réteg, vagy kizárólag azok a fura népségek uralják a terepet, akiket az utcán látni. (Mondjuk nem tudom mire számítok, egy álmos kis délnémet iparvárosban lakom! Belelóg a kezem a bilibe...)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...