Ajánlat

Van itt egy alternatív lehetőség, hogy ne kelljen új személyigazolványt csináltatnom. Az alternatív ezúttal tényleg großgeschrieben. Telefonálás O-val - mindig tartogat meglepetéseket:

- O: ...túl sokat dolgozom, szerintem veszek ki szabit. El szeretnék menni a Garda tóhoz, csak még nem tudom, mikor. Mikor van neked szabid?
- (kicsit nagyon meglepve) ööö... nekem most nem annyira aktuális a szabi, meg júniusban egyébként is Magyarországra kell mennem, mert lejár a személyigazolványom, újat kell csináltatnom.
- Óóóh, tudod mit?
(magamban: jaj csak fel ne ajánld te is, hogy jössz velem, menjünk együtt, mert az már tényleg kicsit sok lenne a környezetemnek. Hazaállítanék 2 pasival. Lehet tippelni, kik és hányan ájulnának el, milyen sorrendben) 
- Na monnyad, mit?
- Összeházasodunk és akkor kapsz állampolgárságot és nem kell személyigazolványt csináltatnod, mert itt kapsz egy újat. És nem is kerül sokba!
- (közben kitört belőlem a röhögés) Pfff...! Ez tényleg sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint hazamenni igazolványt igényelni...
- és akkor nem is szabadságra mennénk, hanem nászútra! Amit kell, azt úgyis tudok rólad. Okos vagy, szép vagy, vicces vagy, nekem ennyi elég is. 
- és hárman megyünk? te, én, Frau Borbély...?
- nem, Frau Boohbelii-t nem kell, hogy vigyük, ő akkor már a múlté lesz.
- MÉ'?
- hát mert akkor téged már Ruttkowskinak fognak hívni.
- oh neeemááár, nem tarthatom meg a nevem? De én akarom!
- hmm... De. Sőt, tudod mit? Neked jobb neved van, mint nekem, én is felveszem akkor a tiédet. Boohhbelii leszek. Milyen jól hangzik már, Boohhbeliii. BOOHHBELIII...
- rendben, így jó lesz.
- de hogy fogják hívni a gyerekünket?
- (újra meglepve, eddig gyerekről nem volt szó, csak személyigazolványról, meg szabiról) öööh... vagy Borbély, vagy R. Borbély, akkor abban kicsit a te neved is benne lenne.
- nagyon jó! Ha lány lesz, akkor lehetne Beatrice...
- buhh... úgy érzem, lassan informálnom kell anyámat az eseményekről.
- na de akkor tervezzük meg szépen előbb a Garda tavi dolgot, aztán lassan a többit is.
- nem gondolod, hogy akkor a gyerekcsinálást még nem kellene júniusban elkezdeni?
- igazad van, az szerintem is ráér augusztusig, előbb kicsit tesztelünk (sic!), meg szülni is talán jobb késő tavasszal, úgyhogy az augusztus optimálisnak tűnik.
- :-)
- na akkor mindezen gondolkodj el szépen, aztán később még telefonálunk!
- igenis!

Hát mit mondjak? Még röhögtem utána egy darabig...

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...