...unom a pápát, a szentelt vizet és a marihuááánáááát

...unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hálószobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert, unom a dealert, unom a pápát, a szentelt vizet és a marihuánát... 
 
Apropó pápa és szentelt víz: döbbenetes, hogy minden ellenszenvem ellenére a pápaválasztás puszta hírértéke miatt mégis a kanapéhoz szögezve figyelem, honnan jön a milyen színű füst. Hopp, erről jut eszembe, ma végre utána mentem alaposabban, mit kell tennem az egyházi adó fizetési kötelezettségem megtorpedózása érdekében: hivatalosan ki kell lépnem az egyházból - ez mondjuk nem volt nagy meglepetés. Ha a pápa visszaléphetett a hivatalából, azt hiszem én is inkább visszautasítom a megtiszteltetést, hogy még egy valagnyi egyházi adót is befizessek. Ez különösebben nem visel meg, mivel megvan az az előnyöm egy bennszülött némettel szemben, hogy én ettől még Magyarországon lazán köthetek templomban házasságot (nem mintha ez egy olyan hú de erős pro érv lenne, de mégis na), mert csak itt leszek törölve a listáról, a templomi esküvő pedig Magyarországon csak attól válik függővé, hogy meg van-e keresztelve a delikvens (márpedig a keresztvizet nem tudom és nem is szándékozom levenni magamról). 

Lényeg a lényeg: egy év becsületes kizsákmányolás egyházi adó fizetés után még ebben a hónapban ünnepélyesen elzárom a szent csapot és megspórolok magamnak párszáz (!!!) eurót éves szinten. Mindössze annyit kell tennem, hogy elmegyek az itteni anyakönyvi hivatalba és befizetek 30 EUR-t, mert ebben a tartományi körzetben ennyibe fáj megszabadulni az egyháztól. A jegyző szépen bejegyzi, hogy Frau Booohhbeliii - geislingeni lakos - megtagadta a német egyházat és nem fizet egy centet se többet, erről kapok egy hivatalos dokumentumot, majd jót röhögök a markomba. Így lesz.

Na közben kijött a fekete füst is a kéményen, holnap is lehet izgulni, addig is töltsön el mindenkit jól a Szentlélek, menjetek békével. :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...