A sajtos pulttól keletre...

Voltam ma bevásárolni, mert nincs itthon semmi és lehet, hogy kéne, hogy legyen. Furán viselkedtek az emberek a szupermarketben, vagy az is lehet, hogy én voltam csak helikopter, ez már sajnos nem fog kiderülni. Miután egy (a felesége mellől) folyamatosan kacsintgatós és nevetgélős ronda pasas elüldözött a zöldséges osztályról a meghitt kis répa-és gombaválogatásom közben a kacsintgatással, úgy döntöttem: a sajtoknál kezdek új életet, ott nem talál majd meg. Állok szépen birka türelemmel a sajt-és húspultnál, aminek a másik végén nagy tülekedés volt, valami hús teljesen felkavarta a kedélyeket, a néninek nem volt rám és az igényeimre ideje. Nem baj - gondoltaja Babi néni - szombat van, időm van, türelmes leszek. Jó pár perc eltelt, mire a húsos néni, aki egyben a sajtos néni is (lehet, hogy ez a hiba???), végre odalibbent hozzám a másik oldalra és megkérdezte, mit kegyeskedem kérni és hogy szeletelje-e. Megláttam, hogy van szép zöld, wasabis sajt, gondoltam, kipróbálom, mert legális. Válogattam ezt-azt, közben végigrágcsáltam a fogpiszkálóra gondosan feltűzdelt és az orrom elé kikészített sajtfalatkákat, majd a hölgyemény miután kívánságomnak megfelelően mindent szépen felszeletelt vékonyra, kedvesen megkérdezte, hogy adhat-e nekem a sajtokhoz egy üveg vágódeszkát? Köszöntem szépen, nagyon kádvás, persze, hogy adhat. Mennyibe kerül? Semennyibe. Tőle-nekem. Wow - montaja Babi néni, 7 hónapja járok ebbe a Kauflandba bevásárolni, de ilyen még nem volt. 
Elgurultam szépen, óvatosan, lapos kúszásban a kasszához, közben riadtan pislogtam jobbra-balra, hogy a ronda pasi vajon kiugrik-e valamelyik kutyakonzerv vagy sörös rekesz mögül, de úgy tűnt, elpárolgott az asszonnyal együtt, amíg én a fél életemet leéltem a sajtos pultnál. A kasszánál ahogy a csaj végigcsipogtatta a bevásárlásom minden tartalmát, odaért a sajtokhoz és az üveg vágódeszkához. Mivel minden sajt és maga az ajándék is egy nagyobb papír zacsiba volt beletéve, tűzőgéppel lezárva és hozzákapcsolva az ár, nem látott bele, kérdőn rám nézett, hogy ez a kemény valami a sajtok között mi az isten nyila? Mondtam neki, hogy üvegizé (nem jutott eszembe, hogy vágódeszka, úgyhogy hivatalosan is Glasdingsbums lett belőle). Mivel furán nézett, hozzátettem, hogy a sajtos nénitől kaptam az előbb. Miért, ez nem valami akció? Kiderült, hogy nem.
Hát most mit mondjak? Nekem adta, mert szép zöld sapka volt rajtam. :)

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...