Megint kepesztek

Ma este, munka után hazatérve a következő, nem mindennapi kép fogadott a fürdőszobában:
Egy üvegpohár és a fogkefém a wc csészéből lestek ki rám. Meglehetősen szokatlan csendélet volt, na. WTF??? - kérdezteja Babi néni is, joggal, majd hirtelen megvilágosodott: a pohár a falról jött, ahol egy ilyen gumi szívókorong segítségével az elmúlt 9 hónapban tartózkodott, benne a fogkefémmel.  A szívókorong 9 havi munka után feladta a harcot, amíg nem voltam itthon, egyszerűen elengedte magát és a benne lévő összes dologgal együtt belekamikázézott a wc-be. (És ez még nem a legrosszabb.) Ennek örömére a wc csészéből kitörött egy kb 10 centis darab. Mindez a lakásból való kiköltözésem előtt 2 héttel. 

Jellemző. Annyira jellemző... 

Mivel a probléma feltárása és megállapítása után nem jutott jobb az eszembe, leültem egy pohár bor társaságában a konyhába és röhögtem fél órát. Utána megírtam a fejleményeket az ingatlanosomnak, aki majd holnap biztosan tájékoztat róla, hogy vennem kell-e új wc csészét, vagy van valamiféle kiskapu, amivel ezt meg lehet úszni. Két héttel a költözés előtt. (Nagylevegőbeszívkifúj.)

Be kell lássam, hogy van öröm az ürömben, például az, hogy a kagyló széléből tört "csak" le egy nagy darab, így a rötyi se nem szivárog, se nem lyukadt ki, ami azért lett volna sokkal nagyobb tragédia, mert úgy még wc-re sem tudnék elmenni a következő egy hétben (vagy addig, amíg ki nem cserélik). Na AZ mekkora szívás lett volna!

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...