Vége van Katának...

Ma volt az utolsó munkanapom az irodában, hujííí! Északrajna-Vesztfáliai tartózkodásom a végét járja, vasárnap végleg elhagyom a terepet, a folyamatos esőt, a ködöt, hideget, a Plattdeutschot és délre tolom a szekeret. Még rímelt is! Sehr gut. Jövő héten pedig nem dolgozom, hanem:
1. ha megkapom vasárnap a lakást, akkor elszórom a pénzem az ikeában és beköltözöm a jövő hét végén.
2. ha nem kapom meg a lakást vasárnap (mert még vagy ezren szeretnék rajtam kívül), először pánikba esem, aztán Andi mondani fogja, hogy "chill Khátá, chill", aztán elkezdek újra lakást keresni és találok egy másikat. Remélem.

Ami biztos: Július másodikán már Heubachban kezdem a munkát. Kaptam a föncsitől tegnap érdeklődő e-mailt, hogy hogy áll a lakáskeresésem, meg hogy egy halom munka vár már rám, meg hogy a kolleginák már tűkön ülnek és mindenki nagyon vár. Ezazzz - gondoltaja Babi néni - stresszeljük le már jó előre (az amúgyis teljesítménykényszeres) Khátá-t, hadd egye a fene!

Kíváncsi vagyok továbbá, hogy fognak megbirkózni a nevemmel svábék. Az ittenieknek nagyon nem ment, minden voltam az égegyadta világon, csak Borbély Kata nem. 
 Lássuk a felhozatalt: kezdetben vala a Frau Booohbelíí. Aztán jött Khátá. Amikor kiderült - most kaptuk a hírt - nem is így kell kiejteni a nevem, akkor 1-2 napig voltam Koto, de a germánok ezt a nyitott "A" betűt nem nagyon tudják képezni és visszasírtam inkább a Khátá nevet, mert a Koto igencsak rosszul hangzik. Főleg Andi erőlködött, mert hogy hallotta, hogy apu otthon nem Khátá-nak hív és próbálgatta kimondani ő is, de végül szerencsére sikerült meggyőznöm, hogy nekem a germán verzió is teljesen passzol. Voltam aztán Frau Borbeláj és Frau Booohbeláj is, na meg Frau Khátá (azoknak, akik nem fogták az adást, hogy melyik a kereszt és melyik a vezeték nevem). O. rendszeresen használja a schöne Frau és a junge Frau megszólításokat, a junges Mädchen-ről szerencsére már leszokott. (Azt egyébként is nagyon utáltam, mert abból nem csak hogy kinőttem már, hanem ezzel verbálisan megtízszerezte az amúgy is izmos korkülönbséget.) 
Klaus szerint meg egyszerűen Katta vagyok, főleg írásban, annak ellenére, hogy ha 100-szor nem látta eddig az aláírásomat, akkor egyszer sem. 

Nem baj, jó lesz ez így. Passt scho'.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...