Szívják a véremet

Úgy tűnik, nemzetközi Tudjuk-Meg-Katától-Meddig-Marad-Németországban - napokat tartunk. Komolyan kezd az agyamra menni.

O.kezdte el tegnap (beismerem, az még cuki volt), miután kedden este eljutottam arra a hisztériaszintre, hogy másfél órás telefonos fejmosást kaptam. Phöhh... Tegnap aztán nekem szegezte a kérdést a rá jellemző kis kockanémetes pontossággal, hogy "Khátá, ha egy 0-100-as skálán, ahol a 100 a legvalószínűbb, meg kellene jelölnöd, hány százalék esélyt adnál arra, hogy egyszer visszaköltözöl Magyarországra, mit válaszolnál?" Ezek a 0-10es skálán, ahol a 10 a legjobb- típusú kérdései egyébként meglehetősen gyakoriak, általában azt szoktuk ezzel esténként felmérni, hogy milyen napja volt a másiknak. Meglepett, hogy ez a kérdés egyáltalán eszébe jut, mivel én magam nem foglalkozom ezzel, nem igazán voltam rá felkészülve. 
A történet ma délután folytatódott: van egy MPK Zrt-s ismerősöm, akivel egyetlen egyszer találkoztam Budapesten kb ezer évvel ezelőtt, mert valamelyik kedves ismerősöm tovább adta neki a számomat és tanácsadhatnékja volt, de nem én, a csóró egyetemista voltam neki a tökéletes hallgatóság, mert nem igazán éreztem át a 159-féle biztosításkötési lehetőség szenzációs és egyedülálló előnyét. (Megjegyezném, a hozzáállásom azóta sem sokat változott.) Miután kiköltöztem Németországba, megint megtalált a néni (nincs olyan ügyfele, akit Magyarországon lehet basztatni???), azzal a plusz kéréssel, hogy adjam meg egy csomó ismerősöm telefonszámát, hogy legalább őket hadd zaklassa a szarsággal és volt egy halom nagyon releváns  kérdése, mint például, hogy az anyagiak, vagy a szerelem hozott-e külföldre, valamint, hogy meddig maradok itt. Hát mit mondjak? Udvariasan, de nagyon határozottan kiosztottam, hogy mégis mit képzel már?! Azt hittem, nem hallok róla többet, mert regisztrálta, hogy ez nem az a csatorna, ahol bárkivel is üzletet fog kötni, de úgy tűnik, szabályos időközönként csörög nála a vekker, vagy minden 4-5 hónapra be van írva a kis noteszkéjébe, hogy "Katát alaposan felcseszni", mert ma a következő, egyáltalán nem tolakvó szöveggel keresett meg e-mailben, azt hittem rosszul látok:  

"(...) levélváltásunk óta - kb. 4 hónapja - eltelt időszakban kiderült-e, hogy végleges-e a "kitelepülésed"? Változott-e, mennyiben pl. a lakáscélod, vagy bármi más célod? Ismeretségikörödből nem kaptam visszajelzést/megkeresést."

Pffff... A legjobb lesz, ha pontokba szedem a gondolataimat. Nos:

1. Mi az, hogy kiderült-e? Ez olyan, mintha engem, mint valami sakkfigurát valaki putty, idetett volna és azóta minden nap türelmetlenül várnám a hírt, hogy KIDERÜLJÖN, vajon végleges-e a kitelepülésem.
2. Ehhez neki mi a köze?
3. "Változott-e a lakáscélom?" Mé, nekem van lakáscélom? Még tovább megyek: MI az a lakáscél? Ilyen szó nincs is. Szeretnék lakni, ez a lakáscélom, amit minden nap gyakorlok is, aktív és folyamatos valahol lakással. ("IKEA. Wohnst du noch, oder lebst dus schon?")
4. "vagy bármi más célom..." HE??????? Ki vagy te és mit akarsz tőlem? Kell egy pofon?
5. "Ismeretségikörödből nem kaptam visszajelzést/megkeresést." Csodálkoznék is nagyon, ha kapott volna, mivel senkinek nem küldtem tovább az e-mailt. Valamint: társadalmi célú közlemény - most kaptuk a hírt: az ismeretségi kör szót külön írjuk.

Mit is mondhatnék? A 0-100 pontig terjedő tenyérbemászási skálán, ahol a 100 a statáriális kivégzéssel egyenlő, ő 200 pontot kapott ma.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...