Örökbe fogadtam egy bíborost

Vatikáni görbe tükör következik, a bejegyzést ortodox katolikusoknak nem ajánlom.

XVI. Benedek lemondása óta naponta röhögünk a Babi nénivel a különböző magasröptű (általában hvg-s) vatikáni és pápahíreken, mint például: 
- "a pápai piros cipő helyett Benedek inkább barnát részesít előnyben, a döntést egyedül hozta meg." (Én is egyedül szoktam eldönteni reggelente, melyik cipőmet részesítem előnyben...)
a lemondó pápa pásztori gyűrűjét XVI. Benedek a Vatikánban hagyja, de még nem tudjuk, pontosan mikor zúzzák össze – mondta Lombardi. (Ez azért odavert. Aludni sem tudtam, amíg ki nem derült, pontosan mikor zúzzák össze. Végül nem is zúzták össze, így újra helyreállt a világ rendje.)
- A Rómába megérkezett bíborosok hétfőn délelőtt és délután is tanácskoztak a vatikáni szinódus-teremben (...) és úgy döntöttek, hogy üdvözletüket és hálájukat kifejező levelet írnak a lemondott pápának, XVI. Benedeknek. (Mindenki szabadon eldönthette, hogy színes ceruzát, vagy zsírkrétát részesít-e inkább előnyben...)
- Közben a római Pantheon melletti Gammarelli szabóság kirakatába hétfőn kitették az új pápának készített fehér színű reverendát három különböző méretben. (Erre hagynék egy kis időt: 3 (!!!) különböző méretben!)
Fontos továbbá, hogy mikor melyik ablakon néz ki hány órakor a pápa. Mi is lenne a társadalommal ezek nélkül a hírek nélkül? Tehetetlen, kétségbeesett, síró embertömegek rohangálnának az utcán fel-alá, akik nem tudják, aznap a pápa milyen cipőt részesít előnyben és éppen hány órakor melyik ablakon néz ki. 

De a legjobb, a hab a tortán, vagy inkább a mini koktélcseresznye a koktélcseresznye habján: találtam ma egy linket a német Spiegel Online-on, ami egy viszonylag komoly hírportál, legalábbis túlmutat a hvg szintjén, de magam is megütköztem a felfedezésen, amit tettem: Fogadj örökbe egy kardinálist! (Mindez 9 nyelven elérhető, Facebookon és Twitteren megosztható!!!) Szerintetek mit csináltam? 
Először elújságoltam a Babi néninek, hogy mi az esti program, ha hazaértünk, majd együtt örökbe fogadtunk egy-egy kardinálist. 
Az első lépés: "Imádkozz egy kicsit, hogy a Szentlélek Úristen a megfelelő Bíborost válassza ki számodra, és utána kattints az alábbi zöld regisztrációs gombra." Őszintén szólva én kihagytam ezt a lépést és vakmerő bátorságról téve tanúbizonyságot egyből a zöld gombra kattintottam, majd a következőket tudtam meg:

Üdvözöllek Frau Babi, (mert azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy majd a saját nevemen fogadok örökbe bíborost...)
szívből gratulálunk!
A következő bíborost fogadtad örökbe:
Francesco Monterisi, Italy, született 1934.5.28.
Ő 2010.11.20. óta bíboros és a feladata: Archpriest emeritus of the Basilica of Saint Paul Outside the Walls (Monterisi in da hauz:) 
A bíborosodért való imádkozás közben töltsön el a Szentlélek!

Na kis kedveskéim, ezt is megtudtátok ma, fogadjatok ti is örökbe minél több bíborost és közben töltsön el mindenkit a Szentlélek, menjetek békével.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...