A pofám leszakad.

Hosszabb kihagyás után ma megint elért a hvg-s agyvérzés. Elkezdtem utána olvasni ennek a szüléses-Varga Istvános-családon belüli erőszakos történetnek, mert nem értettem a facebook-on keringő szüléses vicceket. Pontosan a második cikknél kezdett el habzani a szám.

"A fideszes Varga István úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, "talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé", elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy "ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". 
Mint mondta, a nők az emancipáció és az önmegvalósítás mellett elfelejtettek szülni, és emiatt fogy a magyar. Szerinte ha minden nő megszülte a maga két-három gyerekét, akkor lehet önmegvalósítani."

Áhá. Tehát a nők két dolog miatt válnak családi erőszak áldozatává: mert nem szülnek eleget, és/vagy mert dolgoznak. (Most komolyan: tegye fel a kezét, aki Magyarországon megengedheti magának, hogy csak a férfi dolgozzon, miközben a nő 4-5 gyereket nevel otthon?) A fideszes Varga Istvántól - akinek nem irigylem a feleségét, remélem eleget szül a jó asszony - azt szeretném megkérdezni, hogy ha minden magyar nő világra hoz átlag 4 gyereket és nem dolgozik mellette, mert az fúj, karrierista dolog (amellett, hogy hogy nem halnak éhen?), szóval ha mindezen feltételek teljesülnek, akkor azok a férfiak, akik amúgy családon belüli erőszakot követnek el, nem fognak családon belüli erőszakot elkövetni? (**abból kell kiindulnunk, hogy ezek a férfiak természetesen jól képzettek, iskolázottak, társadalmi megbecsüléssel, megfelelő munkahellyel és fizetéssel rendelkeznek és persze egyikük sem alkoholista.)
- "Jóvan Julcsa, látom, ma is szültél rendesen, ezért ma nem verlek agyon." - montaja alkoholista Dezső, miután hazaért a kocsmából  jól megfizetett munkahelyéről.

Mert az alulképzettség, munkanélküliség vagy minimálbér, szociális és társadalmi nehézségek, rossz családi háttér, alkoholizmus nem vezetnek családon belüli erőszakhoz. Nem hát. Csak az, ha a nők nem szülnek eleget. Még jó, hogy időben elhagytam az országot, mert azt kell mondjam, annak idején én sem szültem eleget és bevallom, ez azóta sem vált szokásommá. (O. ugyan megpróbált rávenni, de ez biztos valami nagy magyar jobboldali összeesküvés, aminek keretében a kormány német férfiakat bérel fel a messzire szakadt magyar nők teherbe ejtésére, hogy az ilyen fideszes Varga Istvánoknak év végére megfelelő statisztikai eredményei legyenek és a külföldön élő magyar nők is eleget szüljenek. Jól rájöttem a titkukra. Viszont ha eddig nem jött el értem a Jobbik befogni a számat, most majd a fideszes Varga István megteszi...) 

Mindenesetre javasolnék neki például a budapesti Merényi G. Kórház Addiktológiai és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán hetente kötelezően néhány órát eltölteni. Nem terápián (bár lehet, hogy ezek után az sem ártana), csak egyszerű megfigyelőként. Remekül el tudna beszélgetni az ott kezelt férfiakkal arról, miért verik a nőket. Én annak idején beszélgettem velük és biztonsággal kijelenthetem, hogy nekik - és a szintén ott kezelt nőknek, akiket családon belül vertek - van fogalmuk a családon belüli erőszak okairól, amik között érdekes módon nem szerepeltek a varga istváni elvek/érvek.

Különben meg ki ez a fideszes Varga István, aki nyilvánosan véleményt mer formálni arról, hogy a nőknek mikor "LEHET önmegvalósítani?"

Azt a leborult szivarvégit.

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...