Mozi után

- ez egynek jó volt. Szerinted? (- kérdem én és joggal)
- nekem nem tetszett.
- ????
- mert el volt túlozva, nem volt hihető.

Erre hagynék némi időt... "Mert nem volt hihető." 
Áhá. Mert szerintetek a Vasember1 és a Vasember2 hihető volt? Az hihető, hogy valakinek egy afganisztáni barlangban, mindennemű orvosi felszerelés nélkül egy elektromágnest ültetnek a mellkasába - mert egy ezt megelőző támadás során a testébe egy vasrepesz került, ami a szíve felé kezdett húzódni - az elektromágnes azonban egy táskányi méretű akkumulátorból táplálkozik, amelyet mindig hordoznia kell...? Ezzel kezdődik az első rész. Ez tehát még hihető. Hihető továbbá az is, hogy emberünk egy olyan speciális páncélt készít el, amivel képes repülni és amelyhez az energiát egy miniatűr reaktor szolgáltatja, ami az elektromágnesben kap helyet (még mindig a mellkasába építve). Majd jön a film harmadik része, ami már nem hihető (kezdve a szuper-ellenséggel, akinek izzik a teste és vissza tudja növeszteni a levágott tagjait). Belekevertek azért - biztos ami biztos - némi közel-keleti konfliktust is, mert nem elég a génmanipulált embertömeg az izzó testrészekkel fő gonosznak, manapság minden szuperhősös amerikai filmben szerepet kap valamelyik közel-keleti terrorista csoport is, mint legyőzendő ellenség. (Arról persze fogalmuk sincs, hogy pontosan melyik országról van is szó, kik a terrorista-gyanúsak, felmerül Pakisztántól kezdve Afganisztánon át minden, ami persze lehet, hogy csak engem, a szőrszálhasogatót zavart, hogy nem derült ki konkrétan, melyik ország is az, akit ennyire nem szeretünk, mert látszólag csak az a lényeg, hogy a kötelező szakáll-turbán-közel-kelet sztereotípia-egység meglegyen, de a térképen már nem tudjuk elhelyezni az adott nációt. Talán túl magasra tettem a lécet.) EM tehát - összegezve az elmondottakat - azt kifogásolta, hogy a Vasember1 és 2-vel ellentétben a 3-ról már nem tudja elképzelni, hogy a következő 20 évben odáig fejlődne a tudomány, hogy a filmben ábrázolt tartalmat képes legyen megvalósítani (zárójelben teszem csak hozzá: én már nem szeretnék életben lenni akkor, amikor a tudomány eljut a Vasember1 és 2 szintjére).

A fent említett trilógián mindenesetre szerencsésen túlestünk. A to-do listára felkerült időközben az Avengers (Bosszúállók) is, de nem csak egyszerűen mint 2012-es film, hanem az azt alkotó 5 másik is (mert "Khátá, különben nem érted meg a főfilmet"), úgyhogy bővült a lista további Marvel-filmekkel: Hulk1, Hulk2, Thor, Captain America, IronMan. Nehéz esték elé nézek, úgy érzem: a Hulk1-et egyébként tegnapelőtt láttuk (közvetlenül a Vasember 2 után, ami nagy teljesítmény, mert egyszer sem aludtam el egyik film közben sem). 
Valamint: EM-nek olyan brutális filmgyűjteménye van - rendkívül németesen egy excel táblázatban számon tartva - hogy a múltkor kiszámoltuk: ha feltételezzük, hogy minden este 3 filmet nézünk meg (ami alapvetően lehetetlen, de tegyük fel hogy...), akkor még így is több, mint két és fél évbe telne a komplett listát befejezni.

2 megjegyzés:

  1. Amíg volt időm filmek gyűjtésére és főleg nézésére, az enyémek is Excel táblázatban szerepeltek. Gáz? :)

    VálaszTörlés
  2. Nem, nem gáz, szerintem cuki (meg persze célszerű is). :)

    VálaszTörlés

- Tegnap elaludtad a Kitchen Impossible végét, Mälzer gyözött megint. - Öööh... nemiiis! Honnan tudod? A hasadon volt a fejem, nem is láth...